Splinter Cell: Conviction

A Double Agent eseményei után Sam kilép a Third Echelon kötelékéből, s három évig rejtőzködve él, mindaddig, amíg váratlanul Máltán régi kapcsolattartója, Anna „Grim” Grímsdóttir felhívja, s figyelmezteti arról, hogy a helyi bűnözőkirály, Andriy Kobin odaküldte az embereit, hogy végezzenek vele. A sikertelen merénylet után Sam megtudja, hogy Sarah haláláért Kobin a felelős, így a következő úti cél a vezér erősen őrzött rejtekhelye, ahol Kobin egy rövid faggatás után elárulja, hogy a lány balesetnek álcázott megölése egy nagyobb terv része volt, ám mielőtt ennek utána tudna járni Sam, a tetőről Splinter Cell ügynökök támadnak rá, majd elfogják és visszaszállítják az Államokba, egy katonai repülőtérre. Itt tudjuk meg, hogy Grim valójában beépített ügynök, aki az Amerikai Egyesült Államok elnökének dolgozik annak érdekében, hogy kiderítse, miben mesterkedik Tom Reed, a Third Echelon új igazgatója, és a Black Arrow PMC. Grim Sam segítségét kéri az ügy felgöngyölítésében, s cserébe azt ígéri, hogy újra láthatja a lányát, aki valójában nem is halt meg.

A repülőtérről megszökve Sam felveszi a kapcsolatot egy régi háborús cimborájával, Victor Coste-tal, akitől megtudja, hogy az EMP technológiával foglalkozó White Box Technologies biztonsági munkára felbérelte a Black Arrow embereit, ami furcsa, ugyanis a privát katonai szervezet általában nem vállal ilyen melót. A laboratóriumba való megérkezés után ki is derül, hogy a PMC jelenléte egyáltalán nem véletlen, ugyanis a kutatási cég új vezetője (aki nem mellesleg a Black Arrow vezérigazgatója), Lucius Galliard bérelte fel a katonákat, akik azt a parancsot kapták, hogy végezzenek a tudósokkal, miután minden kutatási anyagot összeszedtek. Ezt a nyomot követve Sam a Lincoln emlékműhöz utazik, ahol az elnök és Grim irányítása mellett lehallgatja Galliard és Reed beszélgetését, melynek során szóba kerül a Megiddo társaság, de amikor Sam megpróbálja kifaggatni Galliardot, egy merénylő végez a vezérigazgatóval. Így csak Reed marad, aki meg tudja válaszolni a kérdéseket; őt vagy a szükséges információkat csak egy helyen lehetett megtalálni...

Splinter Cell felzárkóztató, 2. rész

Sam tehát behatol a Third Echelon főhadiszállására, ahol újra összetalálkozik Kobinnal, aki elárulja, hogy Reed a világ nagyhatalmait a háttérből irányító Megiddónak dolgozik, a cél pedig az, hogy megöljék az Egyesült Államok elnökét, a helyére Calvin Samson alelnököt ültetve, aki a szervezet zsebében van. Itt azt is megtudjuk, hogy Sarah megrendezett halálát Irving Lambert tervelte ki, ezzel elvéve a Third Echelonban bujkáló besúgó ütőkártyáját. Miután Sam tudomást szerez a tervről, Grim figyelmezteti, hogy a városban felállított három EMP bomba robbanásra kész, az egyik pedig épp abban a körzetben fog rombolni, ahol Sarah él. Sam Victor Coste segítségével hatástalanítja a bombát, de a helikopterüket kilövik, így Sam kénytelen gyalog folytatni az útját a Fehér Ház felé a romokban heverő belvároson keresztül. Megérkezésekor az épületet már körbevették Reed emberei, odabent pedig megkezdődött a mészárszék.

Sam, miután behatolt az épületbe, végigharcolja magát a folyosókon, majd találkozik a már ott lévő Grimmel, aki vállon lövi, hogy túszként közel vihesse Reedhez. A fináléban kiderül, hogy Reed Samre akarta kenni az elnök elleni merényletet, ezzel egyszerre bizonyítva azt, hogy a Third Echelon még mindig fontos (az elnök ugyanis le akarta állítani a programot), illetve ő maga a hős szerepében tündökölhetett volna, ami ugye nagy előléptetéssel is jár. A túszcselt kihasználva azonban sikerül lefegyverezni az ovális irodában tanyázó Splinter Cell ügynököket, majd pedig kivallatni Reedet, akiről kiderül az is, hogy ő volt a besúgó, akit Lambert annak idején keresett. A hadsereg ezután kimenti az elnököt, s ránk már csak az a döntés marad, hogy Sam maga végezze ki Reedet, vagy Grimre hagyja a feladatot.

Splinter Cell felzárkóztató, 2. rész

Jövő héten is tartsatok velünk, ugyanis jön a felzárkóztató harmadik része, ami egy idővonallal szemlélteti a játéksorozatban eddig történteket!