• The Elder Scrolls: Legends részletek
  • 10 faj, 5 képességre osztott kártyák
  • Tamriel híres helyszíneit látogathatjuk meg
  • Már lehet jelentkezni bétatesztelőnek

Emlékeztek még? Tavaly, az E3-on, a Bethesda legelső sajtókonferenciáján, a Doom és a Fallout 4 árnyékában, nagyjából 3 percig szó esett egy új Elder Scrolls programról is, de nem ám egy RPG-t, hanem egy CCG-t jelentett be a cég. Ez volt a The Elder Scrolls: Legends, ami a Hearthstone babérjaira törne, de azóta sem hallottunk semmit róla -- egészen mostanáig. Kissé váratlan módon a játék életjelet adott magáról, részletezve a játékmenetet és az elénk táruló világot.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Megtudtuk, hogy Tamriel ismerős helyszínei tárulnak majd elénk a singleplayer kampányban, amelynek során a tíz, már jól ismert faj közül választva kalandozhatunk, a gondosan megválogatott paklinkkal az oldalunkon. A felhozatalunk a játékvilág lényeit és képességeit tartalmazza és öt kategóriába sorolhatóak (Strength, Agility, Intelligence, Endurance, Willpower), amelyek nem csak könnyítik az áttekinthetőséget, de ezek kombinációja különleges effekteket is adnak. Illetve, érdemes tudni azt is, hogy a választott kasztunknak megvan a preferált kártyakategóriája, így érdemes jól megfontolni, hogy kinek az oldalára állunk, ez ugyanis komoly behatással van a képességeinkre, bár olyan nincs, hogy egy bizonyos fajjal, valamelyik kártya nem használható.

A játékmenet a megszokott formában megy, vagyis két hős egy asztalhoz ül, és kártyáik segítségével döntik el, hogy melyikük az erősebb -- a formulát a sávok és a rúna rendszer bonyolítja meg egy kissé. Előbbi sávokra bontja a csatamezőt, ami plusz egy lehetőség a taktikázásra, ha ugyanis egy üres sávba helyezzük a kártyánkat, az nagyobb biztonságban van az ellenfelünkkel szemben, de ha nem teszünk semmit a riválisunk kártyája ellen, a saját életünket veszélyeztetjük, ráadásul a sávoknak tulajdonságmódosító effektje is lehetnek, például egy kör idejére védelem, vagy olyan, ami egy fegyvert ad a lerakott lényünk kezébe.

A rúna rendszer ezzel szemben jóval egyszerűbb, itt ugyanis csak arról van szó, hogy minden 5 életerőpont elvesztése után elbúcsúzhatunk az egyik rúnánktól, cserébe viszont kapunk egy random kártyát, sőt, ezt azonnal fel is használhatjuk, és ha szerencsénk volt, akkor egy Prophecy tulajdonságú kártya volt az, amivel akár megfordíthatjuk a küzdelem menetét -- a Prophecy tulajdonság lehet visszatöltött életerő vagy a Morthal Executioner kártya nagyobb sebzése. Természetesen ugyanez érvényes az ellenfelünk számára is, azaz ő is előnyt kovácsolhat a rúnáinak elvesztéséből.

A The Elder Scrolls: Legends pontos megjelenési dátumot még nem kapott, de a bétatesztelésre már lehet jelentkezni a hivatalos oldalon. Ez egyelőre csak a PC-s játékosoknak szól, de idővel iOS-re is eljut majd a program.