A PC-s játékosoknak aligha kell bemutatni a Ubisoft internetes platformját, a Uplayt, mely a Steamhez hasonóan egy DRM-rendszer, csak épp annál sokkal kevésbé kifinomult. Ma már viszonylag kevés nehézséget okoz a Uplay, amikor viszont bevezették a franciák a rendszert, játékosok ezrei (beleértve e sorok íróját is) panaszkodtak kapcsolódási hibára, ami azt eredményezte, hogy az eredeti játékok tulajdonosai nem élvezhették a tízezer forintért vett szoftvereket. A Ubisoft eddig hajthatatlannak tűnt a DRM támogatásának ügyében, sőt, a kiadó szerint a szigorú politika meghozta a gyümölcsét. Ugyanakkor most mégis pálfordulás van készülőben: Chris Early ubisoftos alelnök szerint a kiadó tudja jól, hogy a kőkemény másolásvédelem a becsületes vásárlók játékélményét is el tudja rontani, ez pedig változásokhoz vezethet a Uplay-nél.

Chris ráadásul meglehetősen keményen fogalmazott a GameSpotnak adott interjújában:

"Számunkra kulcsfontosságú, hogy olyan élményt közvetítsünk a vásárlók felé, ami biztos minőséget képvisel. Nem szeretném magunkat abban a helyzetben találni, hogy olyan módszerrel büntetjük a fizetős vásárlót, amit egy kalóz könnyedén megkerülhet.

Mindent le lehet warezolni, ha adunk egy kis időt a kalózoknak. Szóval adja magát a kérdés: milyen szolgáltatást és miféle előnyöket nyújtsunk, amikért cserébe a játékosok fizetni is hajlandók lesznek? Nos, azt hiszem, sokkal fontosabb számunkra [a védelemnél], hogy remek játékokat készítsünk, és működjenek a hozzájuk fejlesztett szolgáltatásaink.

Az a helyzet, hogy minél több külső szolgáltatás jár egy játékhoz, annál kevesebb dolgot kapnak meg a kalózok a feltört változat kipróbálásakor. Azaz, amikor van egy klassz játék, és hozzá sok jó extra jár, már megelőzted a kalózt, aki csak a teljes élmény egy kis részét tudja reprodukálni."

Early tehát arra utal, hogy a Ubisoft későbbi játékai talán már nem annyira a DRM-től függenek majd, hanem sokkal inkább a programon kívüli szolgáltatások fogják eladni őket. Hogy ezek alatt mire gondol, jó kérdés, bár látva az egyre több, játékokhoz kapcsolódó mobilalkalmazást és a közösségi funkciók egyre szorosabb implementálását, talán nem nehéz kitalálni, hogy mi várható a derék franciáktól.