Ne kapkodj!

Egy pakliban egy adott lapból maximum két példány lehet, ezért ha a booster packban olyan lapot találsz, amiből már rendelkezel kettővel, abból nyugodtan csinálhatsz misztikus port (arcane dust). Ha nincs azonnal szükséged a porra, érdemes várni, mert ha egy kártya patch miatt változik, akkor néhány napig a készítéséhez szükséges teljes mennyiségű cuccot kapod az amúgy csökkentett mennyiség helyett.

Friendly Fire

Minden varázslat kijátszható a táblán lévő összes lény és hős ellen, ha a kártya szövege nem tartalmaz korlátozást, vagyis tudjuk gyógyítani az ellenfél szörnyeit, vagy sebezni a sajátjainkat. Emiatt egyrészt érdemes figyelni, nehogy véletlenül saját magadra lőj, mondjuk, fagyasztást, másrészt ha van olyan lényed, melynek sebesülten nő a támadása, ne habozz gyengébb varázslattal kárt tenni benne!

Ingyenes paklik?

Sokszor vádolják a Hearthstone-t, hogy pay to win játék, de kis keresgéléssel könnyen találsz olyan oldalakat, ahol kezdő lapkészletből összeállított paklikat mutatnak be. Ha nem akarsz pénzt ölni extra lapcsomagokba, érdemes ezeket kipróbálni, egészen jó eredményeket lehet velük elérni. Fontos, hogy olvasd el a pakli leírását is, mert a különböző összeállítások mindig eltérő játékstílust kívánnak.

Extra kártyák

Ha kicsit gyakorlottabb vagy, akkor nem érdemes száz arany összegyűjtése után kártyacsomagot venni; plusz ötven aranyból elmehetsz az arénába, ahol egy kártyacsomagot és valamilyen extrát biztosan kapsz, több győzelem esetén pedig több ritka lap és jelentősebb mennyiségű por is zsákmányolható. Azonban arra figyelj, hogy az arénás pakliknál más lapok számítanak értékesnek, és a szükséges taktika is változhat.

5-10 lap az elejére/végére

A pakli összeállításánál figyelj arra, hogy legyen 5-10 olyan lap benne, amit a játék elején tudsz használni, vagyis 1-2 manába kerül az elsütésük. Ha valamelyik játékos az első pár körben hátrányba kerül, már elég nehéz fordítania. Legyen azonban pár manaigényes lap a végére is, hogy a végjátékban tudd mire elkölteni a körönként rendelkezésre álló 10 manát, és ne teli tárolóval nyomd meg az „End turn” gombot.

Fókuszálj egy témára

Fontos, hogy pakli összerakása előtt eldöntsd, hogy milyen játékstílushoz készíted. Ha a gyors, agresszív („rush”) stílus fekszik, akkor rögtön ható varázslatokat és nagy támadóerejű charge (azonnal támadó) tulajdonsággal rendelkező lényeket válassz. Ha óvatosabb vagy, akkor taunt (eltérítő) tulajdonságú szörnyeket és gyógyító varázslatokat válogass a paklidba.

Főleg lényekkel játssz

Egy pakli összeállításánál érdemes a lényekre koncentrálni. Amíg kezdő vagy, akár 20 ilyen lapot is megéri beválogatni, hiszen ha kijátszol egy szörnyet, és az ellenfél megöli, akkor ugyanúgy álltok, ám ha nem tudja megölni, akkor mindaddig támadhatsz vele, amíg az asztalon van. Egy varázslatot ezzel szemben csak egyszer tudsz kijátszani, ám ezeket ne hagyd el teljesen, hiszen olykor életet menthetnek.