Hatodik fejezet: Nehézkes fordulópont



2013 vége felé jelent meg az Angry Birds Go!, ami igazából az első vérfrissítés , amire igazán szükség volt. Lényegében egy szappantartó-autó versenyjátéknak titulálom. Kíváncsi voltam a végeredményre, de ekkor volt az első olyan érzésem, hogy ez nem lesz jó. Itt csak egy gondom volt még: a Gurun éppen az Ez történt... (2013. - 48. hét) cikkét, ahol kitértek a játékra, mert az egyik autót 125 Dollárért lehetett megvásárolni. Noha én nem láttam ilyet a játékban (nagy valószínűleg megváltoztatták az árát), de ez arcon csapot. A legdurvább viszont az volt, mikor olvastam az IGN kritikát. Ott úgy mentek bele a mikrótranzakcióba, hogy az már érvágás volt. Itt mondtam az, hogy az IGN nem rakom előre, mint értékelhető tesztelők. Egyébkén a játék hosszú távon monoton, ez a legnagyobb hibája.



Hetedik fejezet: Angry Birds: The Egg Of Truth és Retry=feltupírozott Flapy Bird?



Az a helyzet, hogy 2014 Februárjában pont rosszkor mutatták be az Angry Birds Epic, mert ekkor jelent meg a South Park: The Stick Of Truth, és mivel ugyanolyan volt a stílus, ezért ezt mindenki "Fúl Copy, meg mi ez már!" stílusként fogta fel. Én ha nem is ennyire drasztikusan fogtam fel, de bennem is felmerült ez. Viszont jól jött ki a Rovio, hiszen akkor adta ki, mikor már kevesen emlékeztek a South Park: The Stick Of Truth-ra, és nem elevenítette fel annyira a címet. [Egyébként az Epic a legjobb Angry Birds játék, mindenkinek ajánlom!] Ugyanez volt a Retry-nél: ekkoriban nagyon sok Rage mobil játék jelent meg, de csak mostanság jelent meg, mikor már elhalt a stílus. Lehet, ez nem jó, mert kevesebben töltik le, de így is jobb a helyzet.



Jelen: Kilátástalan



Nem tudom, de én féltem a Rovio-t. Az alkalmazottak 15 százalékát kirúgták/ki fogják rúgni, mert a játékok nem hozzák azt a bevételt, mint amit az eredeti. Egyre inkább kezd leesni, amit nem szeretnék. Mind a mai napig úgy érzem, hogy az lenne az álommunkám, ha a Rovio-nál programozó leszek, de félek, mire odajutnék, már rég sehol sem lesznek. Mindenesetre még kitartok mellettük.

Na ennyi lett volna az egész. Hamarosan találkozunk! Addig is: Viszlát, legközelebb! :D