1. Mindenképp hasznos a jelszó használata. Fontos, hogy a Windows jelszóval védett legyen. A laptop készüléket úgy állítsátok be, hogy minden egyes indítás során kérjen jelszót. Olyan jelszót adjatok meg, ami könnyen az eszetekbe jut, de figyeljetek oda, hogy ne lehessen könnyen kitalálni. Az elemzések kimutatták, hogy a feltört laptopok többségénél leggyakrabban a következő jelszavakat használták: password, 123456, abc123.

2. Az általános jelszóval ellátott Windows fiók is könnyen módosítható, elég hozzá egy CD vagy USB. Ennek érdekében alkalmazzatok újabb beállításokat a laptop védelme érdekében. A BIOS -ban le lehet tiltani, hogy ezekről is indítható legyen a laptop. Annak érdekében, hogy a beállításaitokat ne változtassa meg senki, ezért a BIOS -t is le lehet védeni.

3. Ha a laptopot eltulajdonítják, akkor könnyen hozzáférhetnek a merevlemezen tárolt adatokhoz is. Elég kivenni a merevlemezt és egy másik számítógépbe áthelyezni. Ezáltal meglehet kerülni az összes eddigi védelmet. A legjobb megoldás ennek megakadályozására a merevlemez jelszavas levédése. Ezután csak a megfelelő kulcs ismeretével nyitható meg a merevlemez tartalma.

4. Óvakodni kell a nyitott WIFI hálózatoktól is, mert a hackerek itt könnyen hozzáférhetnek adatainkhoz. A legbiztonságosabb böngészést egy virtuális magánhálózat kialakítása biztosítja. A saját VPN hálózaton keresztül bárhol nyugodtan internetezhetsz, mivel csak abban az esetben tudják feltörni, ha ismerik a VPN hozzáférést.

Érdekel a folytatás, azaz a maradék hat tipp? Irány a Digiprime.hu webáruház blogszekciója!