Külső paraméterek


A külső megjelenés elsőrangú munkának számít, mivel a Lenovo IdeaPad G580 laptop borítása műanyag, első ránézésre mégis azt hihetjük, hogy csiszolt alumíniumból készült. Esztétikai szempontból előnyös, hogy az ujjlenyomat nem látszódik meg a felszínén. Meglepően stabil a szerkezet, amelynek köszönhetően a Lenovo IdeaPad G580 laptop ellenállóbb a külső hatásokkal szemben.

Csatlakozók


A Lenovo IdeaPad G580 laptop csatlakozóegységei kétoldalt helyezkednek el. Jobboldalt kapott helyet az optikai meghajtó, két darab USB 2.0, és az audio-bemenet, míg balra került a Kensington Lock, VGA, HDMI, LAN és két darab USB 3.0. HDMI-kimeneten keresztül a Lenovo IdeaPad G580 laptop akár egy LCD televízióval is összekapcsolható. Az internethez való csatlakozás a LAN-egységen, vagy a WiFi-rendszeren keresztül lehetséges. Akár tízszer gyorsabb adatforgalom bonyolítható le az USB 3.0-s portokon keresztül.

Billentyűzet


A kijelző felnyitása után elénk tárul egy teljes értékű billentyűzet, ami még külön numerikus résszel is meg lett toldva. Az enyhén süllyesztett billentyűzet és a szigetes elrendezés kényelmesebb használatot tesz lehetővé. A Lenovo IdeaPad G580 laptop elsőrangú touchpaddel rendelkezik, amely kényelmesen használható akár hosszú ideig is. A gombok jól elkülönülnek az érintőfelülettől, így egyáltalán nem szükséges a külső egér használata. A Lenovo IdeaPad G580 laptopba, előnyös ára miatt, már nem fér bele egy nagyobb felbontású kijelző, mint amilyen a 15,6 hüvelykes, HD-s megoldás. Ennek ellenére a panel tiszta és éles képet ad. A képernyőt övező keret hasonló anyagból készült, mint a zongora billentyűi, ezért itt hamar meglátszódnak a felhasználó ujjlenyomatai.

Teljesítmény


A külső borítás alatt található a Lenovo IdeaPad G580 laptop szíve az Intel Core i3-2348M processzor, ami kétmagos 2,20 GHz-es teljesítményre képes. Biztosak lehettek abban, hogy a teljesítmény bőven lefedi az általános igényeket. Az 1 TB-os merevlemezen számos film, hanganyag és játék elfér. A Lenovo IdeaPad G580 laptop memóriája akár 8 GB nagyságúra is bővíthető, alapesetben ez 4 GB, ami bőven elegendő a régebbi játékoknak, illetve egyidejűleg több applikáció futtatására.

Grafikus kártya


A Lenovo IdeaPad G580 laptop legérdekesebb hardver alkatrésze a magas teljesítményű Nvidia Geforce GT 635M 2 GB dedikált videokártya. Teljesítménye megfelel a legújabb játékok futtatásának is, sőt, a nemrégiben kiadott számos szoftver a legnagyobb felbontásban is élvezhetővé teszi őket.


Vélemény


A Lenovo IdeaPad G580 laptop tökéletesen beilleszkedett a gamer típusok családjába. Egy középkategóriás laptopról van szó, mely azoknak készült, akik az általános teendők mellett a játszásra is fordítanak némi időt. Kedvezményes árnak köszönhetően érdekesnek hathat a Lenovo IdeaPad G580 laptop a gamer társadalom körében. Persze az olcsóbb árnak is meg van a hátránya, amely a kijelzőnél és processzornál ütközik ki. Akinek nem fontos a Full HD-s élvezet és megelégszik a HD-felbontással, annak a Lenovo IdeaPad G580 laptop modellt ajánljuk. Érdemes említést tenni az akkumulátor üzemidejéről is. A gyári adatok alapján a Lenovo IdeaPad G580 laptop közel 6 óra üzemidőre képes. Állandó internetezés mellett ez az idő 3,5 órára esik vissza, ami még így is jónak mondható. Ha megtetszett a Lenovo IdeaPad G580 laptop, akkor ne habozzatok, szerezzétek meg!