Sony Vaio Pro 13


A legkönnyebb Ultrabooknak számító Sony Vaio Pro 13 laptop Triluminos kijelzővel és Intel Haswell processzorral vásárolható meg. A 13,3 colos Full HD felbontás mellett nem hiányzik az IPS panel sem. Az adatok tárolására egy 128 GB nagyságú SSD szolgál. A 8 órás akkumulátoros időt figyelembe véve a Sony Vaio Pro 13 laptop utazók számára lehet ideális választás.


Apple MacBook Air 11 2013


A 13 hüvelykes Apple MacBook Air 11 laptop egy ultramobilis készülék, Intel core i5 processzorral, 4GB memóriával, valamint 128GB nagyságú SSD-vel. Az Apple MacBook Air 11 laptop teste rendkívül vékony, ezért is számít csodának a 9 óra akkumulátoros üzemidő. Valószínűleg csak a mérnökök tudják pontosan, hogy miként lehetséges elérni ezt a kimagasló teljesítményt.


Toshiba Tecra R950


Méreteit tekintve egy átlagos laptopnak számít, hiszen a 2,49 kg tömegű és 20,8 mm szélességű Toshiba Tecra R950 laptop nem lóg ki az átlagos laptopok sorából. A szerény külső azonban 10 óra akkumulátoros üzemidőt rejt magában, aminek köszönhetően a mobil laptopok királyának is nevezhetnénk. A Toshiba Tecra R950 laptop tükröződésmentes 15,6 colos kijelzője LED háttérvilágítást kapott, amely kültéri használatnál is kényelmes munkavégzést engedélyez. A harmadik generációs Intel Core i5 processzor stabil teljesítményt biztosít felhasználója számára.


Sony Vaio Duo 13


A Haswell processzor által vezérelt Sony Vaio Duo 13 laptop elődje babérjaira tör, hiszen nemcsak teljesítményben, hanem akkumulátoros üzemidőben is felülmúlja a Sony Vaio Duo 12 laptop –ot. A Tirluminos technológia és IPS panel jelenléte tökéletes képet biztosít a 13,3 colos kijelző számára. Kis mérete ellenére nem hiányzik egyetlen fontos csatlakozó sem. Az érintőképernyő és Stylus toll maximális támogatást nyújt a Windows 8 operációs rendszerhez. A 10 órás akkumulátoros üzemidő koronázza meg a Sony Vaio Duo 13 laptop kimagasló tulajdonságait.


Lenovo ThinkPad X230


A Lenovo ThinkPad X230 laptop 12,5 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, amelynek köszönhetően a 6 cellás akkumulátor 7 órán keresztül bírja egy töltéssel. A Lenovo ThinkPad X230 laptop 9 cellás akkumulátorral is megvásárolható, amely 12 órás üzemidő biztosít. A 12 órás üzemidő tovább bővíthető egy opcionális kiegészítő akkumulátor segítségével, amelynek hatása 20óra 46perc üzemidőt eredményez. Taps és tisztelet, továbbá egy költői kérdés: mi lenne, ha Haswell processzorral lenne szerelve?