Aki zavarban lenne, annak bemutatkozik: ego sum Tenebra, flagellum Dei, filius noctis. Aki nem érti, keressen a Google-ben egy latin szótárt.

A lényeg, hogy én már 2008 óta blogoltam itt, egészen az utolsó percekig, mikor is megszűnt a PGO-n a blogolás. Mi több, majdnem az egész PGO megszűnt. Ez mondjuk annyira nem érintett érzékenyen, mert rég nem vagyok már aktív tag, hát még olvasó. Viszont sajnáltam volna, már csak a rutin és a hagyomány miatt is - elvégre a PC Guru is jó 20 éves múltra tekint már vissza. Így ahogy a Filmvilágot, úgy a PC Gurut is nagyon sajnálnám, ha megszűnne. Már csak a tradíció miatt is tovább kell örökíteni ezeket a magazinokat, szaklapokat. S nem érdekel, hogy a csapból is az folyik: "az offline sajtónak befellegzett". Nem. Ezt tovább kell vinni, enberek, ahogy a matyóhímzést vagy a babgulyásreceptet. Ennyi.

Miután elmondtam ezt a véleményemet és remélhetőleg benyaltam magam az adminok körében ( ), rátérhetünk a lényegesebb dolgokra: is. Történt egy s más, ezért nem ott folytatom, ahol abba se hagytam. Van egy aktív blogom, ahová a fejem végtermékét ürítem, így ide végre, először életemben, egy tematikus blogot fogok indítani. Volt már... Játékesztétika volt a neve. Ez tulajdonképpen annak az örököse.

Hogy miért nem azt folytatom? Azért, mert még a megboldogult Darthsból kierőszakoltam egy névcserét seppukum után, s a CheAttila igen zavaró előtag eltűnésével megszűnt a jogosultságom ahhoz a bloghoz. LOL? Nem is baj, mert egy ideje nem foglalkoztam azzal. A Sententia Tenebrae -t el tudom érni, de mivel az igen szigorú jelenlegi szabályok szerint normális blogot kell vezetni, így gondolom nem férne bele, ha ide is be-bekúrnám a Tumblr-s blogom bejegyzéseit. Too bad.

Mindenesetre nem baj. Szeretnék egy tematikus blogot, mint írtam, és ez csak ösztönöz rá. Ez LESZ az.

Nem lesznek túl gyakran postok, mert a jó munkához idő kell és én azért igyekeztem igényes és tartalmas bejegyzéseket írni mindig - vagyis a szánalmas reblogolást el lehet felejteni tőlem, klasszikus blogger wannabe.

Hogy mégis miről fog szólni? Játékokról, esetleg filmekről és sorozatokról. De főként játékokról. Elméleteket fogok gyártani, tendenciákat figyelek meg. Már, amennyire a tájékozottságom ezt engedi, mert mostanában nincs időm, se pénzem kortárs játékokra. Viszont vannak nagyon szép hipster gondolataim a Minecraftról, Terrariaról, meg ilyenekről.

S persze mentőövként ott vannak a filmek, amikre viszont rengeteg időt fordítok. Így lehet, hogy "csalok", és azt is "játéknak" veszem majd, mivel a filmnézés is játszás, csak éppen nem aktív, hanem passzív.

Esetleg egy-két könyves élmény is becsúszhat. DE NEM NE HAGYD MAGAD ELCSÁBULNI! Jó. Tartani fogom.

Szóval: 1. játékok
2. filmek
3. sorozatok.

Az első bejegyzésem a Minecraftról fog szólni, mivel 1 év után újra belemerültem a világomba, és nagyon tetszenek az újítások. És továbbra sem érdekel, hogy egyesek fikázzák. Szerintem Notch egy zseni és ez a világ legjobb játéka.

Egyébként mostanában Tomb Raiderezek, meg múlt héten vittem végig a Portal 2-t, ami elég kellemetlen élmény volt. Kellemetlen, mert nem tudom eldönteni, ha arról van szó, hogy most a Minecraft vagy ez a világ legistenebb játéka. :C Szomorú.

Szóval hamarosan jelentkezni fogok egy komolyabb Minecraft-Terraria posttal. Már, ha Chocho nem törli a blogom. :>