Nos, tehát íme az én véleményem 2008 jó játékokban gazdag évéről.
Az év játéka: egyértelműen a GTA IV. Engem nagyon megfogott a játék. Minden porcikája tökéletes. Elsőnek ott van A New York-ról mintázott teljesen bejárható város Liberty City, ami gyakorlatilag a "lehetőségek városaként" is fölfogható, ugyanis mindent, de tényleg mindent megtehetünk Niko Bellic bőrébe bújva!
Szerintem abszolúte megérdemli ezt a címet, hiszen bár vannak hibái (mint például a sok sok telepítés, vagy néhány bug és hasonlók), de annyira sok dolog van, ami ellensúlyozza ezeket az "apró" problémákat, hogy szemet hunyhatunk fölöttük. Rockstar: újból nagyot alkottál! Akinek bírja a gépe, az mindenképpen próbálja ki.

A legjobb RPG: ilyen téren elég nagy volt a verseny, mert hát, ott van a Sacred 2, a The WItcher Enhanced Edition, és még a Space Siege is, de az alábbi címek nem vetélytársak a Mass Effect számára!
A Bioware a Rockstarhoz hasonlóan nem tud hibázni. Megalkottak egy iszonyat részletes sci-fi világot, ami könnyen besszippanthatja az embert. S, bár sokban hasonlít az "elődhöz", a KOTOR-hoz, mégis teljesen új élményt nyújt. Én beleszerettem a játékba, és mit ne mondjak, ha a GTA IV nincs, akkor mindenképpen neki adtam volna az év játéka címet.
A grafika káprázatos, a Mass Effect világa szinte tökéletes. Rengeteg bejárható bolygó, aránylag változatos küldetések, szimpatikus társak, profi párbeszéd rendszer és átvezető jelenetek, elképesztően jó harcrendszer, és még sorolhatnám.
A legjobb TPS: nos, itt van a Gears of War 2, de mivel nem sok esély van rá, hogy megjelenjen PC-re (és így én se próbálhattam ki), ezért a Dead Spacenek ajándékozom ezt a címet.
Igazi vérbeli túlélő horror-ként egyből belopta magát a szívembe. Issac barátunk űrbéli tevékenykedése, már-már hátborzongatóbb, mint a Silent Hill, vagy a Resident Evil sorozat bármely tagja. Itt is fröcsög a vér, és néhol már túlzásba vitték az erőszakot, de ennek ellenére, akinek bírja a gyomra, az semmiképp ne hagyja ki ezen remekművet.
Számomra a horror játékok terén, sokkal jobban bejött, mint a Bioshock, habár kettő merően eltérő játékról beszélünk.

A legjobb FPS: ezen téren is elég erős volt a mezőny, de végül mégis a Crysis Warhead nyerte el legjobban tetszésemet, a nagy konkurenssel, a Far Cry 2-vel szemben.
Nem sokat változott az alapjátékhoz képest, de a kisebb grafikai tuning, a sokkal pörgősebb játékmenet teljesen levett a lábamról.
Mivel egy szebb és jobb, viszont ezen pozitívumok ellensúlyozása képp kissé rövid játékot kaptunk, ezért szívem szerint az alap Crysis-nak adnám ezt a "díjat", de 2008-as játékokról beszélünk, ezért a Warhead is megérdemli, hiszen az idei évben nem volt jobb nála.
Márcsak azért is, mert a "Crysis minőség" mellett, még abszolúte magyarul jelent meg, és ráadás képpen a Crysis Warst is megtalálhattuk a dobozban.
A legjobb sport játék: mivel nem kedvelem a focit, ezért se a FIFA 09-hez, se a PES legújabb verziójához nem volt szerencsém, így a Pure kapja meg ezt a helyet. Izgalmas quadozást biztosított a játékosoknak sok trükkel, vizuálisan is tuningolható járművekkel, festői szépségű területekkel. Nem is részletezném tovább. A Pure személyében megérkezett az a sport játék, amely még jóideig uralni fogja nálam ezen rangot.
A legjobb autós játék: az új Need for Speed-et nem próbáltam, és ugyebár ide a Pure nevét sem írhatom tehát "nem marad más választásom", a Race Driver GRID-nek adom ezt a díjat. Ahogy azt régebben a PC Guru is írta, ez a legszebb PC-s autó verseny, és emellett még példa értékű a fizika és a vezetési modell is. A Burnout Paradise talán jobban megérdemelte volna, de nekem ezen jáék sokkal jobban tetszett.
Végül is szerintem érthetően is, hiszen egy remek alkotással van dolgunk. Szép grafika, sok jó kocsi melyek még tuningolhatók is bizonyos szinten, jó kis verseny pályák...

Az év grafikája: bár a Crysis Warhead szebb, a Far Cry 2-vel egyetembe, de én mégis az Assassins Creed-nek adnám a pontot, hiszen gyönyörű grafikával rendelkezik, ami emellett még hangulatos is szerény véleményem szerint. Az új PoP is ugyanezt a grafikus motort használja, szóval lehet, hogy amint azt is kipróbálom, akkor majd átjavítom a post ezen részét.
A legjobb zenei aláfestés: őszintén szólva, az idei játékok közül egyik zenéje se fogott meg igazán, tehát így a tavalyi The Witcher nem rég megjelent Enhanced verziójának adnám ezt a díjat. Kicist Gyűrűk Ura fílingű volt az egész, és pont ezért tetszett.
A legjobb többjátékos opció: akár az Infinity Ward készítette, akár nem, a legjobb multija a CoD 5-nek, névszerint a World at War-nak volt. Gyakorlatilag szinte ugyanaz, mint a CoD 4-é, de a II. Vh-s és a Vietnámmal kapcsolatos dolgok miatt nekem jobban bejött, mint a modern hadvisleés, habár azt se vetem meg. Gratula a Treyarchnak a művükhöz.
Tömören ennyi. Ez a Best of 2008-am.