Egyszer volt, holnap volt, élt egyszer egy békés, budapesti lakás mélyén egy FreddyD nevezetű vitéz, aki egyszer rettenhetetlen bátorságával fejest ugrott az internet mélységes bugyraiba; azóta legendákat zeng róla a fél ország. Szerencsére FreddyD vitéz nem tűnt el a feneketlen űrben: egy hullámot meglovagolva a felszínen maradt és attól a naptól fogva tudjuk, ki is az a Stella, milyen egy csigaszemű kagyló, és mitől jó az ugráló csöcs technológia (ti kis perverzek).

A Rossz PC Játékok sorozaton túl

FreddyD az az ember, aki elmondhatja magáról, hogy annak idején Hitler fején ugrált, narancssárga M&M’sekkel küzdött meg, és egy teherautót vezetve kihajtott a világűrbe, mindezt csakis az követően, hogy megkapta a kitüntető „You're winner” titulust. Hősiessége lovagokat és nemeseket szégyenített meg, hiszen ő önszántából játszott low-budget címekkel -- mielőtt az mainstream lett volna--, csak azért, hogy nevetésre bírja a nagyérdeműt, ami, tegyük hozzá, sikerült neki, nem is egyszer. Ki gondolná hát, hogy YouTube meghódítása pusztán egy véletlennek köszönhetően indult?

A Rossz PC játékok sorozat

2007-et írunk. FreddyD vitéz ekkor szánta el magát a nagy lépésre: megismerkedett élete legelső videószerkesztő programjával, és elkészült az azóta kultjátékká avanzsált Mesterlövész bemutatója. Megismerkedhettünk Stellával, a szőke ciklonnal, a menstruáló busszal, és először tértünk be Butter Bean kocsmájába, a Bull’s Eye-ba. FreddyD ekkor csupán kísérletezett a videók gyártásával, nem vágyott sem óriási nézettségre, sem hírnévre, ám ami ez után következett, azt álmodni sem merte volna.

Röpke pár hét alatt több mint ezren kattintottak a bemutatóra, és még ugyan abban az évben, a karácsonyi szezon alatt, a Mesterlövész a Media Markt üzletlánc 10 legkelendőbb játékát összesítő lista élére tört. A Rossz PC Játékok sorozat új megvilágításba helyezte a budget szót. Az őt követő több ezer tini és felnőtt valósággal vadászta a rosszabbnál rosszabb IP-ket, amelyek az idő múlásával ilyen-olyan formában eljutottak FreddyD-hez. Akadtak, akik e-mailen keresztül küldték be a játékok címeit, másik postára dobták a kis szörnyszülötteket, hogy a Mester személyesen próbálhassa ki őket. Hála a padawanok lelkes adakozásának, a sorozat teljes gőzzel haladhatott előre.

Összesen négy évad készült el 2007 és 2011 között, amely összesen 86 videót szült (a klipeket is beleszámítva), ami mintegy közel 15 órányi videóanyagot jelent. Nem semmi, azt meg kell hagyni, és nélkületek nem terjedhetett volna el a csernobili mutáns répa kultusz. Sőt, még a PC Guruval is is akadt egy tiszavirág életű együttműködés! De mint minden jó, a Rossz PC Játékok sorozat is véget ért egyszer. A szomorú befejezés 2011-ben következett be. Teljesen váratlanul érte a rajongókat a Country Justice videó utolsó másodperceiben megjelenő felirat, melyben FreddyD tudatta a közönséggel a hírt, mely szerint nem lesz folytatás.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!