• Múlt héten láthattunk trailert az Ancestors: The Humankind Odyssey-ból
  • A játék már három éve készül, de idén biztos nem jelenik meg

A múlt héten lezajlott Reboot Develop során az Assassin's Creed alkotójának saját játékát is láthattuk egy előzetesen, de túl sok mindent nem tudtunk emg róla, csupán azt, hogy egy, az őskorban játszódó külső nézetes akció-kalandjátékra számíthatunk túlélő-elemekkel tarkítva. Az előadás után adott interjúban azonban többet is elárult a Eurogamer stábjának.

A játékban ugyan lesz lehetőségünk harcolni, de előemberként, eszközök nélkül nem sok esélyünk lesz a győzelemre egy kardfogú tigris ellen. Sokkal hangsúlyosabb lesz tehát a túlélés, a már megszokott elemekkel: evés, ivás, alvás. Újdonságot abban ad, hogy nem egyetlen karaktert irányítunk majd (nehéz is lenne évmilliókat élni), hanem egy vérvonalat. Ahogy haladunk előre az időben és teljesítjük feladatunkat (magyarán nem végezzük eledelként) lassan fejlődni fognak elő- és ősembereink, akár egy szerepjátékban - csakhogy itt generációkat vesz igénybe a “szintlépés”.

A rendszer nem lineáris, sokkal inkább szabadságot és döntéseket ad a játékos kezébe, és ahogy vándorlunk Afrika dzsungeleiből a szavanna felé, döntéseink folyamán előfordulhat, hogy még nem álltunk két lábra, ami az új veszélyek miatt fatális következményekkel járhat. De a tudományos alapokat nem dobja félre teljesen a fejlődési rendszer, nem fogunk előbb beszélni, mint járni.

A kérdésre, hogy az epizodikus megjelenés helyett egy teljes értékű játékot miként tud létrehozni egy 25 fős kis kanadai csapat, Desilets megnyugtatott mindenkit: komoly támogatást kap egy kiadótól. Azonban azt elárulni, hogy ki a patrónusa nem volt hajlandó, legkésőbb megjelenéskor megtudjuk. És hogy erre mikor kerül sor, figyelembe véve, hogy a projekt alaposan kinőtte magát, egyelőre szintén nem tudni.

“Elhúzódhat? Igen, valószínűleg... Több mint három évet? Nem. Megjelenik idén? Nem. Jövőre? Talán igen, talán nem. Nem a leszállítás időpontja hajt minket, de természetesen van egy célunk, különben csak azért csinálnál valamit, hogy valamit csinálj.” - foglalta össze Desilets.