Röviden összefolglalva az eddig történteket, a ZeniMax azzal vádolja az Oculust, illetve annak megalapítóit, és ezáltal a cég anyavállalatát, a Facbookot, hogy gyakorlatilag loptak tőlük, de legalábbis szerzői jogot sértettek. A hosszas szájkarate annak rendje-módja szerint bírósági perré fajult, melynek második fejezete egy 500 millió dolláros büntetéssel végződött, melyet több jogcímen kell(ene) az alpereseknek fizetniük a ZeniMax számára.

Az ítélet után jelezte mindkét fél, hogy nem hagyják annyiban a dolgot és újra perre viszik az ügyet, melyet a ZeniMax már meg is tett, mert kevesli a bírságot. Az Oculus pedig nyilván sokallja, úgyhogy a most indított külön eljárásban csökkentenék a fizetendő összeget, mondván, hogy bizonyítékok hiányában és előítéletektől nem mentesen született a döntés.

Időközben John Carmack is beszállt a buliba és perli a ZeniMaxot, Palmer Luckey pedig elhagyta a Facebook berkeit nem sokkal az első Oculus Rift polcokra kerülésének évfordulója után, máig ismeretlen okok miatt, állítólag közös megegyezéssel. Hogy mi kerekedik ki az egész hercehurcából, és egyáltalán mikor lesz vége a mostanra már free-for-all deathmatch-re hasonlító jogi csatározásnak, azt legföljebb üveggömbből tudnánk megjósolni, de lehet hogy még abból se.

oculus-zenimax-neverending-story.jpg

Kérem tegyék meg tétjeiket, időre és befutóra!