2. FUTAM

Itt a Sardegna Road Track – B aszfaltcsíkon kellett bizonyítaniuk a versenyzőknek 13 kör erejéig. A leggyorsabb ezúttal is Mikail Hizal volt, Blazsán Patrik pedig a 6. helyre hozta be a Toyota GR Yaris N300 kategóriájú autót 260 ezred lemaradással. A verseny rögtön tragédiával indult, Fraga technikai gond miatt nem tudott még elrajtolni sem, így már azonnal egy hellyel előrébb került a magyar autó. Ezen a futamon már a taktika is szerepet kapott, hiszen közepes és kemény keveréket is kötelező volt használni. Patrik – az élmezőny nagy részével megegyezően – a lágyabbal kezdett. Ez igen jó taktikánk bizonyult, hiszen a TOP4 elég hamar el tudott lépni a többiektől. Az élen Hizal-Beauvois-Miyazono trió hamar meg akart lépni kihasználva a gumielőnyt. Szemmel láthatóan ez lebegett a magyar versenyző előtt is, aki az első kört követően a célegyenes végi féktávon aránylag simán el tudott menni az olasz reménység, Gallo mellett és csatlakozott hozzájuk. Az itáliai próbálta tartani a tempót a keményebb keverékű gumikon, de ilyen mezőnyben erre nincs valós esély, körről-körre szakadt le a fiúnkkal immár kvartetté kiegészült élmenőktől. A boxutcát is egyszerre látogatták meg, és míg az élen ádáz csata volt a vezetésért, addig Patrik közvetlen közelükben várt az adódó lehetőségre, így is kímélve az abroncsokat. Nagyon jó érzés volt magyar autót (versenyzőt) látni az élen még akkor is, ha akcióra nem került sor részünkről, leginkább Beauvois és Hizal cserélgették pozícióikat a célegyenes végén. A legnagyobb izgalmakat az utolsó három körben élhettük meg, amikor Miyazono is előkelőbb helyre tört Hizal megelőzésével. Természetesen 2020 világbajnoka sem hagyta magát, a vezető négyes egyébként végig tizedekre haladt egymástól. 

Az utolsó körben eljött végre az a tűzijáték is, ami az egész futamon jól láthatóan közeledett felénk. Hizal már a célegyenes végén dűlőre akarta vinni a dolgot Miyazonoval. Ott még nem sikerült ezt megtennie, de nem adta fel, az utolsó kör végéhez közeledve maga előtt űzte a japánt, szinte rátolva az élen álló franciára. Az utolsó kanyarokban hárman is egymás mellett voltak, az így kialakult lehetőséget a mögöttük eddig figyelő szerepet betöltő Blazsán Patrik is igyekezett meglovagolni. Annyira jól csinálta, hogy néhány másodpercre még a vezetést is megszerezte. Megtartani sajnos nem tudta a kedvezőtlenebb ív miatt, de amit el lehetett érni, azt bizony elérte, nagyszerűen ragadta meg a lehetőséget és elképesztően szoros csatában a 2. helyen fejezte be a futamot mindannyiunk nagy örömére.

 

A ponttáblázat alapján ekkor a duplázó Beauvois előnye tetemesnek tűnt a megszerzett 24 pontjával, mögötte viszont négyen voltak az összesítésben 14-15 ponttal, köztük Blazsán Patrik is. 

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!