pcguru-ajanlott2590x150.jpg

Valószínűleg én vagyok a szerkesztőségben az egyetlen tag, aki csak évekkel később tért át a vezeték nélküli fülhallgatókra, holott napi szinten hallgatok zenét és például filmeket vagy sorozatokat is mindig fülessel nézek. Ha elmegyek bárhová, akkor alaptartozék a metalcore, amihez elkell egy jobbfajta fülhallgató. Bevallom, hosszú évekig a vezetékesek pártján álltam és az sem igazán zavart, ha a buszon több percig a kibogozással tevékenykedtem. Mikor bejöttek a vezeték nélküli fülhallgatók, eleinte egyáltalán nem érdekelt a technológia, de aztán szép lassan elkezdtem felfedezni az előnyeit és éppen jókor szólt a Xiaomi Magyarország, hogy lenne itt egy Redmi Buds 4 Pro, amit letesztelhetnék – rögvest kaptam is az alkalmon!

A Redmi Buds 4 Pro egy picike, elegáns dobozban érkezik, amiben találhatunk egy USB-C kábelt és három gumiharangot a számunkra kényelmes méret megtalálásához. A fülhallgatók egy nagyon dizájnos, 590mAh teljesítményre képes akkumulátorral ellátott, fekete (lehet kérni fehérben is) tokban pihennek, amelyet felnyitva egy állapotjelző is világít – utóbbin láthatjuk az akkumulátor töltöttségi szintjét. Ami nagyon klassz, hogy egyetlen fullos feltöltéssel (kb. 60 perc) akár 9 órán keresztül is hallgathatunk vele zenét, de egy gyors, ötperces töltés után is lazán elmuzsikál 2 órán át, ha pedig visszük magunkkal a tokot, akkor abba időnként bele-beletéve nem jelenthet problémát az egész napos zenehallgatás. Maga az eszköz kettős dinamikus meghajtórendszert kapott, amely egy 10 mm-es alumíniumötvözet membránból és egy 6 mm-es titánium membránból áll, direkt a magas frekvenciákhoz igazítva. Akad benne Enyhe-, Közepes- és Mély zajszűrés, utóbbival akár 43 dB-lel is képes csökkenteni a zajt, ami kifejezetten hasznos tömegközlekedés során.

Az érintésvezérlés szintén hasznos funkció, ugyanis az ujjbegyeink koppintásával fogadhatunk például hívásokat, válthatunk és megállíthatunk dalt, de az in-ear érzékelés például még azt is figyeli, hogy kivesszük-e a fülünkből az eszközt – ilyenkor leállítja az aktuális zenelejászást. A basszus remekül szól, nincs túltolva, de jól hallhatóan erőteljesebb, mint a hasonló vezeték nélküli fülhallgatóknál. Zenéket tekintve több műfajban is kipróbáltam, és ugyanolyan precízen szól vele egy Bring Me the Horizon, mint a Carson Coma, szóval elmondható, hogy bőven hozza az elvárt szintet. Néhány videó és egy kis Warzone 2.0 is befért a dalok mellé és a Redmi Buds 4 Pro ezeknél sem okozott csalódást. Az aktív zajszűrés, vagyis az ANC bekapcsolása nem ront a minőségen, és bekapcsolható a kettős áthallási-mód is, amivel anélkül hallhatjuk a környezetünket, hogy a fülhallgatót ki kellene vennünk. A fülhallgató egyszerre két Android, iOS vagy Windows eszközhöz is csatlakoztatható, a Xiaomi Earbuds App alkalmazással pedig részletesen testreszabhatjuk a beállításokat.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az ára 20 és 40 ezer forint között mozog, ami szerintem teljesen korrekt egy jobb minőségű, ennyi hasznos funkcióval ellátott és hosszú üzemidővel rendelkező fülhallgató esetében. Ideális lehet azoknak, akik nem adnának ki több mint 100 ezer forintot egy AirPods Pro-ra, de olyan vezeték nélküli fülhallgatót keresnek, amely hosszabb távon is jó befektetésnek bizonyul.