• Országos kutatásban mérte fel az LG a magyar videojátékos szokásokat
  • Az átlagos internetezők alkalmanként 84 percet játszanak
  • A core gamereknél ez az érték 142 perc

Az LG Electronics közzétett egy friss, országos kutatást, melyben arra keresték a választ, hogy mi jellemző a magyar internetezőkre és gamerekre a videojátékos szokásokat illetően.

(A kérdőívet 1000 fő 15-59 éves magyar internetező (nemre, korra, iskolai végzettségre és településtípusra reprezentatív minta), illetve 788 olyan felhasználó töltötte ki, akik magukat szenvedélyes játékosnak („core gamer”) tartják.)

Az átlagos internetezők 73%-a szokott játszani legalább alkalmanként, a legtöbben (29%) naponta. Míg a core gamerek körében 57% indít el valamilyen játékot minden egyes nap.

gamerkutatasinfografika1.jpg

Nem meglepő, hogy a játékkal töltött időt tekintve is komoly különbségek vannak, hiszen amíg az átlag magyarok alkalmanként 84 percet játszanak, addig a megszállottabb játékosoknál ez az érték majdnem egy órával több, 142 perc. A kutatás azonban kiemeli, hogy ez még mindig kevesebb, mint a televíziózással töltött idő, ami a teljes népesség esetében napi átlag 4 óra 53 perc.

gamerkutatasinfografika3.jpg

A hétköznap és a hétvége között viszonylag egyenletes az eloszlás, az azonban megfigyelhető, hogy a leggyakoribb időszakok a játékkal töltött időt tekintve a hétköznap esték, illetve a hétvégi délutánok.

gamerkutatasinfografika2.jpg

Az átlagos internetezők körében a mobil/tablet a legnépszerűbb platform, a válaszadók több mint fele ezen játszik a legtöbbet. A core gamereknél ellenben a PC vezet 58%-kal, illetve itt a konzolok is megelőzték a mobil eszközöket.

gamerkutatasinfografika4.jpg

Kiderült az is, hogy az átlag felhasználók körében leginkább a logikai és ügyességi játékok a népszerűek, míg a szenvedélyes gamerek inkább az akció műfaj (főleg FPS, TPS) képviselőit keresik.