• Még ma ingyenessé válik az Evolve
  • De csak PC-n
  • A játék újra bétafázisba kerül
  • Mert alaposan átdolgozzák
  • Akik korábban megvették, extra tartalmakat kapnak
  • Evolve teszt

Tegnap elindult egy számláló az Evolve honlapján, amivel párhuzamosan a Steamen sötétbe vonult a program, azaz bár az adatlapja megmaradt, megvásárolni már nem lehetett. Bár a visszaszámláló még nem járt le, már tudjuk, mi lesz a végeredmény: hét óra múlva az Evolve PC-n újra bétafázisba lép és ingyenessé válik.

Bétafázisba? Igen, abba! Merthogy nem csak free-to-play lesz, hanem alaposan meg is változik. A Turtle Rock fejleszti a térképeket, javítja az egyensúlyt, átdolgozza a kasztokat, felújítja a tutorialt, és több testreszabhatósági opciót kapunk. Emellett javításra került a teljesítmény és felgyorsul a betöltési idő.

Na de mi a helyzet azokkal, akik megvették az Evolve-ot, sőt, még a méregdrága DLC-kre is beruháztak? Nos, ők Founder, azaz támogató státuszba kerülnek, ami nem csak azt jelenti, hogy megtarthatják az összes cuccukat (khm… még jó…), hanem ajándékokat, jutalmakat és speciális hozzáféréseket kapnak.

A Turtle Rock mindezzel szeretné kárpótolni az Evolve-ban csalódott közönségét. Elismerték, hogy a DLC szarvihar elmosta az emberek lelkesedését, oda lett a varázs,” és szeretnék, ha ezt visszahozhatnák a játékba. Állításuk szerint a közösségnek nagy szerepe volt abban, hogy ingyenessé teszik a programot. Hát igen, a játékosok már a megjelenéstől kezdve, de talán már az előtt is ezt szerették volna.

Az Evolve tehát még a mai nap folyamán free-to-play játékká válik PC-n. Hogy mi a helyzet a konzolosokkal? Nos, egyelőre ezzel kapcsolatban semmi konkrétum nincsen, de feltételezhetjük, hogy a béta lezárulta után Xbox One-on és PS4-en is ingyenessé válik. Mit szóltok?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!