Figyelem! Spoileres tartalom következik!

A CD Projekt RED elég keményen dolgozik manapság, hiszen számos címet készítenek, köztük két új The Witcher-projektet, egy teljesen új IP-t (ami vélhetően egy RPG lesz és jelenleg Project Hadar néven fut), valamint a Cyberpunk 2077 folytatását. Utóbbi körül már most nagy a hype, de azon kívül, hogy tudjuk, hogy a játék a Cyberpunk-univerzumot fogja bővíteni – és hogy a fejlesztés a Phantom Liberty kiegészítő megjelenése után kezdődik – nem sokat tudni a készülő folytatásról, pláne arról, hogy miről szólhat.

cyberpunk2077jackedinrgb-en.png

A Cyberpunk 2077 fő története többféle befejezéssel és elágazó történeti szálakkal nem éppen ideális egy közvetlen folytatáshoz. Az első felvonás végétől kezdve tudjuk, hogy V-nek már csak nagyon rövid ideje van hátra az életéből, és a történet főbb része arról szól, hogy megpróbálja ezt visszafordítani – de hiába. Még azokban a befejezésekben is, ahol V életben marad, csak néhány hónapja lesz hátra. Ez azt jelenti, hogy a Project Orion teljesen eltérhet V történetétől. A Cyberpunk: Edgerunners sikere alapján bebizonyosodott, hogy V-re nincs szükség ahhoz, hogy egy Night City-ben játszódó történet működjön. Van azonban egy módja annak, hogy a CD Projekt RED biztosítsa, hogy V bekerüljön a folytatásba: ez pedig nem más, mint a játék Sun (Nap) befejezése, ami egyenesen az űrbe vezet.

cyberpunk2077allreadytogorgb-en.png

Az élet Night City-n kívül

Persze ez egy nagyon merész húzás lenne, és sanszos, hogy V egyáltalán nem jelenik meg a második részben, így a játékosok tiszta lappal indulhatnak, amikor újra belépnek Night City-be. V és Johnny Silverhand nélkül ez teret enged a Project Orionban egy teljesen új cselekménynek, eddig ismeretlen karakterekkel és történetszálakkal. Igen ám, de lehetséges, hogy V-vel együtt Night City-t is hátrahagyjuk. Tekintettel arra, hogy a CD Projekt RED teljesen az alapoktól építi fel a játékot, lehetséges, hogy Night City-t egy másik helyszínre cserélik. Rengeteg más érdekes terület van még, amiket fel lehetne fedezni. Még ha csak Night City-n kívülre megyünk is, az Amerikai Egyesült Államok számos érdekes metropoliszt kínál a Cyberpunk-univerzum részeként. Távolabbra haladva, más nagyvárosok, mint Rio de Janeiro és Busan is sokat szerepelnek a lore-ban, így ezek potenciális helyszínek lehetnek a folytatásban. Persze az Orion kódnév akár az űrre is utalhat, tekintve az Orion csillagképet, de ez megint egy újabb vad teória.

cyberpunk2077conceptart-3.png

Mivel már az alapjátékban is felvehettük a harcot az Arasakával, vagy erős szövetségest faraghattunk a megacégből, ez lehetőséget ad a lengyeleknek arra, hogy az új felvonásban még nagyobb figyelmet kapjon az óriáscég. Ugyanakkor pont V sztorija miatt simán lehet, hogy a nagyvállalatokat kihagyva inkább egy személyesebb történetet fognak elmesélni, hasonlóan a Cyberpunk: Edgerunnershöz, ahol David is csak egy egyszerű srác volt Santo Domingóból. Felmerül az a kérdés is, hogy mikor játszódhat a második rész? Bár a cím arra utal, hogy a Project Orion előre ugrik az időben, fennáll a lehetősége annak is, hogy visszatérünk a múltba. Vegyük például a Red Dead Redemption 2-t, amely annak ellenére lett előzményjáték, hogy a címében benne van a 2-es szám. A múltba visszatéréssel a CD Projekt RED előtt nyitva áll a lehetőség, hogy a Cyberpunk-univerzum történetének néhány jelentős eseményét is bemutassák, például a Cyberpunk 2077-ben említett borzalmas cégháborúkat és globális katasztrófákat.