Az előző, furcsa-összevont pályázat után visszazökkenünk a rendes kerékvágásba, azaz újra hónapos lesz a kiírás, akárcsak a retek. Bár tudom, hogy tavasszal nem elsősorban az írási ingerek borítják fel a hormonháztartást, talán lesznek páran, akik kedvet kapnak némi tesztelésre, ráadásul találnak is maguknak méltó alanyt a szóba jöhető néhány ezer cím között. Aki tehát úgy érzi, hogy egy játékról képes olyan tesztet írni, mely a PC Guru Online által a nyilvánosság előtt felvállalható, lásson neki a munkának, a már jól ismert alapszabályok figyelembe vételével:

  • Tesztet olyan játékról kérünk, melyről nincs még teszt az adatbázisunkban, illetve nem írtunk róla a PC Guruban (lásd a Magazin menüpontot is!). Miután adatbázisunk picit le van maradva a magazinhoz képest, és hogy elkerüljük a felesleges munkát, arra kérem a vállalkozókat, hogy mielőtt nekiállnának a melónak, küldjenek nekem egy privát üzenetet, melyben megírják, miről szeretnének értekezni, és ha áldásomat adom rá, mehet a munka. Az üzenetek tárgya Tesztbejelentés legyen (és nem "Szia", "Heló","!" -- köszönöm előre is!), hogy hamarabb intézhessük a dolgot.
  • Az írást az oldalunkról letölthető Tesztsablon alapján kérjük megejteni (mindenféle extra formázás nélkül!). Természetesen nem árt előtte elolvasni pár korábbi tesztünket, ami szintén útmutatást nyújt.
  • Ha kész a mű, a futó pályázat oldalán megtaláljátok az űrlapot, amelynek segítségével beküldhetitek az anyagot, kitöltése értelemszerű. A beérkezéstől számított pár órán, maximum egy napon belül kiértékelem a teszteket, és eldöntöm, hogy elfogadom-e azokat, vagy elutasítom. Ezt azonnal láthatjátok a pályázati oldalon. Ha valaki szeretné megtudni, hogy miért történt az elutasítás, megkérdezheti privát üzenetben, de nem ígérem, hogy azonnal reagálok rá, ez esetben türelmet kérek. Felhívom a figyelmet a sportszerűségre: szigorúan fogok eljárni; aki szórakozik (képeket küld be, egyéb szöveget), figyelmeztetésben részesül, súlyosabb esetben azonnal kitiltom az oldalról. Hasonlóan járok el azzal, aki más írását próbálja meg beadni sajátjaként.
Minden további kérdésben ajánlom figyelmetekbe a GY.I.K., azaz Gyakran Ismételt Kérdések leírást. Elolvasható itt!

Az általam legjobbnak ítélt írás beküldője PC Guru ajándékcsomagot kap, benne mindenféle jósággal, a többieknek az a dicsőség jut osztályrészül, hogy kikerül írásuk a PC Guru Online-ra, amely úgy vélem, épp olyan értékes dolog. Persze azt se feledjétek: 2009-ben a pályázók közül került ki JohnBart, aki immár magazinunk cikkírója!

A vállalkozóknak sok sikert kívánok tehát, és akkor induljon az új versengés, az áprilisi pályázat, melynek beküldési határideje: 2010. április 29., csütörtök éjfél (azért nem 30., mert kell egy kis idő a kiértékelésre is, ha az utolsó pillanatban érkeznek be a pályaművek). Az eredményhirdetésre 2010. május 1-én kerül sor.