Kérjük jelentkezz be!

Life is Strange

Dontnod Entertainment második játéka, amelyben 5 epizódon keresztül követhetjük Max Caulfield kalandjait.
#770054 fearer 2017. november. 09. 16:36
fearer
Ma este végre folytatódik a szinkron színészek LiS-végigjátszása, aki teheti, csatlakozzon! :)

Twitter forrás
Protect Kate Marsh
#769945 Valdien 2017. október. 25. 13:14
Valdien
#769922 :: fearer (2017. október. 22. 16:07)
Köszönöm a választ.
Spoiler: Re: Karakteridegen dolgok
Kocsi: Az akkucserével nem is javult meg, szóval azért nincs az még megszerelve. Ha megnézed Chloe kocsiját a LiS-ben, ott is tele van pakolva mindenféle kacattal, szóval én ezt nem láttam problémának. Frank, pénzlopás: Azt tudjuk a LiS-ből, hogy Frankkel jóban voltak régen, úgyhogy az, hogy elvállalja Frank melóját, nem annyira meglepő, főleg pénzhiányban. Az, hogy maga a meló pénzlopás… Hát, Chloe a LiS EP3-ban például betört a bezárt iskolába, uszodába, és el is akarja lopni a handicap pénzt, tehát az illegális dolgok nem állnak túl messze tőle. Na meg addig csak annyit tudunk Drew-ról, hogy egy gyökér, tehát Chloe-nak semmi pozitív érzelmi kötődése nincs iránta. Plusz ugye vissza is adhatod neki a pénzt, ha megbántad. Színház: Elég egyértelművé teszi a játék, hogy csak Rachel miatt csinálja. Chloe nagyon lojális barát, kevés barátja van (akik általában többek is neki, mint barátok), de értük bármit megtesz. Ezt tudjuk a LiS-ből is, hisz Rachel-t keressük az egész játék során, ahol egész végig azt hallgathatjuk, hogy Rachel az ő angyala, aki megmentette az életét. Rachel az első ember évek óta, aki törődik vele, meg persze nagyon karizmatikus is, tehát én egyáltalán nem tartottam meglepőnek, hogy ha azt mondja, please for me, Chloe már öltözik is be, főleg, hogy tudja, Rachel-nek milyen fontos ez a darab. Csók: A csók opcionális, sőt, aki friendzone-olta Rachel-t, annál meg se jelenik, csak a tetkó, meg a karkötő, mint lehetőség. Max-szel se volt kötelező összejönni se Chloe-val, se Warren-nel, csak a lehetőségét kínálták fel, itt sincs ez másként.
(Telefonon automatikusan megnyitja a spoilereket, ami lehet másnak problémát jelenthet, szerencsére nekem nem :D)
Na, de érthető, ha valakinek tetszik, és a Steamen is kb. 2 negatív kritika van, szóval elismerem, hogy kisebbségben vagyok, de ettől még nekem nem jött be. Konkrétan untam magam miközben játszottam és ez a legszomorúbb.
De nagy lelkesedéssel várom a 3. részt + a Maxes bónuszt.
#769944 fearer 2017. október. 25. 10:06
fearer
#769933 :: KongFan (2017. október. 24. 13:41)
Végigjátszottam az új epizódot. Nekem igazából 1 nagy problémám van a játékkal, az előzmény sztorik tipikus hibái. Oké, megismerjük hogyan jutottunk el abba a kiindulóhelyzetbe, ahonnan startolt az első évad. De ezzel eléggé nyakon vágják például a döntési mechanikát.
Spoiler: Spoilerbojler
(Tudom, az első részben az utolsó döntés mindent újraírt, de ott az a történetmesélést szolgálta és igazából Max karakterére ugyanúgy kihatott minden döntés, mert átélte őket, hiába, hogy a többi ember nem emlékezett már rá.)
Hiszen tök mindegy mit válaszolunk itt-ott. Chloe-t ki kell csapni a suliból, a biztonsági őr is tuti megszívja valahogy, hiszen az első évadban láttuk, hogy DICKtator lesz a suliban a bizti. Rachellel barátkozhatunk, szerelembe eshetünk, tudjuk hová kerül szerencsétlen. Nem is feltétlenül égbekiáltó baj ez csak... olyan furcsaság. Ettől függetlenül, a hangulat még mindig a helyén van, a szövegek oltáriak, a karakterek élnek! Az a kis logikai feladat megdobta a játékmenetet. Most csak két grafitit nem találtam meg elsőre xD A vége meg brutál kemény volt!
Na igen, a BtS közben nagyon nem szabad arra emlékezni, hogy mi lesz majd csóri Rachellel később.
Értem egyébként, hogy mit mondasz, de hát a LiS kezdetéig ugye még van azért 3 év, úgyhogy én nem érzem feleslegesnek a választásokat. Például még ha tudjuk is, hogy Chloe-t a LiS-re biztosan kirúgják, azért jó látni, hogy ez megtörténhet a BtS-ben, vagy majd csak jóval utána, hiszen a karakterek ez alapján reagálnak majd a BtS további részében.
Protect Kate Marsh
#769933 KongFan Moderátor 2017. október. 24. 13:41
KongFan
Végigjátszottam az új epizódot.
Nekem igazából 1 nagy problémám van a játékkal, az előzmény sztorik tipikus hibái.
Oké, megismerjük hogyan jutottunk el abba a kiindulóhelyzetbe, ahonnan startolt az első évad.
De ezzel eléggé nyakon vágják például a döntési mechanikát.
Spoiler: Spoilerbojler
(Tudom, az első részben az utolsó döntés mindent újraírt, de ott az a történetmesélést szolgálta és igazából Max karakterére ugyanúgy kihatott minden döntés, mert átélte őket, hiába, hogy a többi ember nem emlékezett már rá.)

Hiszen tök mindegy mit válaszolunk itt-ott. Chloe-t ki kell csapni a suliból, a biztonsági őr is tuti megszívja valahogy, hiszen az első évadban láttuk, hogy DICKtator lesz a suliban a bizti. Rachellel barátkozhatunk, szerelembe eshetünk, tudjuk hová kerül szerencsétlen.
Nem is feltétlenül égbekiáltó baj ez csak... olyan furcsaság.
Ettől függetlenül, a hangulat még mindig a helyén van, a szövegek oltáriak, a karakterek élnek! Az a kis logikai feladat megdobta a játékmenetet. Most csak két grafitit nem találtam meg elsőre xD
A vége meg brutál kemény volt!
Tell me would you kill to save a life? Tell me would you kill to prove you're right? Crash, crash, burn, let it all burn. This hurricane's chasing us all underground.
#769922 fearer 2017. október. 22. 16:07
fearer
#769921 :: Valdien (2017. október. 22. 12:30)
Spoiler: Karakteridegen dolgok
Amikor az autót megszereli egy akkumulátor kicserélésével, aztán mindenféle hülyeséget beleraksz... Azt hittem abbahagyom az egészet ennél a jelenetnél. A színházas is teljesen antiChloe dolog volt, a Frankes jelenet sem vallott rá, a Drew pénzlopós rész is kicsit erőltetett volt. Ami jó volt a vacsora a végén, az volt az egész epizód legjobb része. (Ez a smaci az utcán meg nagyon a rajongók miatt volt benne.)
Köszönöm a választ.

Spoiler: Re: Karakteridegen dolgok
Kocsi:
Az akkucserével nem is javult meg, szóval azért nincs az még megszerelve.
Ha megnézed Chloe kocsiját a LiS-ben, ott is tele van pakolva mindenféle kacattal, szóval én ezt nem láttam problémának.
Frank, pénzlopás:
Azt tudjuk a LiS-ből, hogy Frankkel jóban voltak régen, úgyhogy az, hogy elvállalja Frank melóját, nem annyira meglepő, főleg pénzhiányban.
Az, hogy maga a meló pénzlopás… Hát, Chloe a LiS EP3-ban például betört a bezárt iskolába, uszodába, és el is akarja lopni a handicap pénzt, tehát az illegális dolgok nem állnak túl messze tőle. Na meg addig csak annyit tudunk Drew-ról, hogy egy gyökér, tehát Chloe-nak semmi pozitív érzelmi kötődése nincs iránta. Plusz ugye vissza is adhatod neki a pénzt, ha megbántad.
Színház:
Elég egyértelművé teszi a játék, hogy csak Rachel miatt csinálja. Chloe nagyon lojális barát, kevés barátja van (akik általában többek is neki, mint barátok), de értük bármit megtesz. Ezt tudjuk a LiS-ből is, hisz Rachel-t keressük az egész játék során, ahol egész végig azt hallgathatjuk, hogy Rachel az ő angyala, aki megmentette az életét. Rachel az első ember évek óta, aki törődik vele, meg persze nagyon karizmatikus is, tehát én egyáltalán nem tartottam meglepőnek, hogy ha azt mondja, please for me, Chloe már öltözik is be, főleg, hogy tudja, Rachel-nek milyen fontos ez a darab.
Csók:
A csók opcionális, sőt, aki friendzone-olta Rachel-t, annál meg se jelenik, csak a tetkó, meg a karkötő, mint lehetőség. Max-szel se volt kötelező összejönni se Chloe-val, se Warren-nel, csak a lehetőségét kínálták fel, itt sincs ez másként.
Protect Kate Marsh
#769921 Valdien 2017. október. 22. 12:30
Valdien
#769919 :: fearer (2017. október. 22. 02:22)
Hmm, milyen karakteridegen dolgokra gondolsz? Így most hirtelen egy se jut eszembe. A Witcher 3-mal még nem toltam, úgyhogy nekem ez a színházasdi új volt, és tetszett.
Spoiler: Karakteridegen dolgok
Amikor az autót megszereli egy akkumulátor kicserélésével, aztán mindenféle hülyeséget beleraksz... Azt hittem abbahagyom az egészet ennél a jelenetnél. A színházas is teljesen antiChloe dolog volt, a Frankes jelenet sem vallott rá, a Drew pénzlopós rész is kicsit erőltetett volt.
Ami jó volt a vacsora a végén, az volt az egész epizód legjobb része. (Ez a smaci az utcán meg nagyon a rajongók miatt volt benne.)
#769919 fearer 2017. október. 22. 02:22
fearer
#769915 :: Valdien (2017. október. 21. 13:24)
Nekem nagyon nem jött be ez a második EP. Chloe teljesen karakteridegen dolgokat csinált, a történet tényleg nagyon gyorsan fejlődik, a színházas jelenet tiszta Witcher 3-as copy volt. Nyehh. Remélem a 3. részre összeszedik magukat. Ami jó az továbbra is a zene, de az nagyon.
Hmm, milyen karakteridegen dolgokra gondolsz? Így most hirtelen egy se jut eszembe.
A Witcher 3-mal még nem toltam, úgyhogy nekem ez a színházasdi új volt, és tetszett.
Protect Kate Marsh
#769915 Valdien 2017. október. 21. 13:24
Valdien
#769908 :: fearer (2017. október. 20. 14:11)
Na, nekem az EP2 is bejött. Jól bontogatták ki az új karaktereket, a történet is érdekes volt, és még mindig nagyokat lehet nevetni Chloe beszólásain. Én csak ajánlani tudom, akinek tetszett az első epizód, annak (elég nagy valószínűséggel) ez is fog. Már nagyon várom a harmadik epizódot. Ami kicsit talán furcsának hatott, az Chloe és Rachel kapcsolatának gyors fejlődése. Bár azt is megértem, hiszem csak 3 epizódjuk van végigvinni a történetet, nem 5, na meg persze azt sem tudjuk, mi történik akkor, amikor nem látjuk őket a képernyőn.
Nekem nagyon nem jött be ez a második EP.
Chloe teljesen karakteridegen dolgokat csinált, a történet tényleg nagyon gyorsan fejlődik, a színházas jelenet tiszta Witcher 3-as copy volt. Nyehh.
Remélem a 3. részre összeszedik magukat.
Ami jó az továbbra is a zene, de az nagyon.
#769908 fearer 2017. október. 20. 14:11
fearer
Na, nekem az EP2 is bejött.
Jól bontogatták ki az új karaktereket, a történet is érdekes volt, és még mindig nagyokat lehet nevetni Chloe beszólásain. Én csak ajánlani tudom, akinek tetszett az első epizód, annak (elég nagy valószínűséggel) ez is fog. Már nagyon várom a harmadik epizódot.
Ami kicsit talán furcsának hatott, az Chloe és Rachel kapcsolatának gyors fejlődése. Bár azt is megértem, hiszem csak 3 epizódjuk van végigvinni a történetet, nem 5, na meg persze azt sem tudjuk, mi történik akkor, amikor nem látjuk őket a képernyőn.
Protect Kate Marsh
#769886 fearer 2017. október. 18. 20:01
fearer
Megvannak az időpontok:

Protect Kate Marsh
#769839 fearer 2017. október. 12. 21:22
fearer
#769836 :: KongFan (2017. október. 12. 18:37)
!!!!!!!!
Na, már csak 1 hetet kell kibírni. Jónak néz ki amúgy, Damon Merrick is befigyel azért ott a végén. :D
Protect Kate Marsh
#769836 KongFan Moderátor 2017. október. 12. 18:37
KongFan
!!!!!!!!
Tell me would you kill to save a life? Tell me would you kill to prove you're right? Crash, crash, burn, let it all burn. This hurricane's chasing us all underground.
#769824 fearer 2017. október. 11. 19:35
fearer
Megjött a teaser trailer az EP2-höz, holnap jön a rendes trailer:

Protect Kate Marsh
#769818 fearer 2017. október. 11. 01:39
fearer
A héten megy egy AMA Rhianna DeVries-vel, Chloe új hangjával reddit-en, ha valakinek lenne valami kérdése hozzá, nyugodtan tegye fel neki.
Protect Kate Marsh
#769712 fearer 2017. szeptember. 26. 02:04
fearer
Végre vége a SAG-AFTRA szrájknak, úgyhogy most már nagyon remélem, hogy visszahozzák Hannah-t Max-et szinkronizálni a bónusz epizódra.

Forrás
Protect Kate Marsh
#769597 fearer 2017. szeptember. 12. 22:31
fearer
#769532 :: fleetcmd (2017. szeptember. 07. 20:44)
Uhm. A Steam Community fórumon javasolta valaki, hogy csináljak az AMD Radeon konfig programban egy egyéni felbontást. Csináltam egy 1680x946-ot (a monitorom 1680x1050 és 16:10-es), ezzel működik most a játék. Persze bosszantó, hogy nekünk kell hekkelni, de legalább működik. :)
Na, hát most írtak:

"It was our full intention to support true 21:9 for Before the Storm, but unfortunately this was not possible in the end and we are only able to support it via letterboxing."

Nagyon úgy néz ki a beígért 21:9 se lesz, viszont valaki mégis úgy szeretné tolni, már van fix:

http://www.wsgf.org/forums/viewtopic.php?f=64&t=32282
Protect Kate Marsh
#769548 fearer 2017. szeptember. 08. 19:33
fearer
#769545 :: MC_csevusz (2017. szeptember. 08. 17:58)
Hello en tudod, vagy nem tudja valaki, hogy ugyan ezt a felbontásváltást hogy lehet megcsinálni nvidiánál?
Hacsak sokat nem változtattak a control panelen, akkor szerintem valahogy így kéne, ahogy ebben a videóban van:

Protect Kate Marsh
#769545 MC_csevusz 2017. szeptember. 08. 17:58
MC_csevusz
#769532 :: fleetcmd (2017. szeptember. 07. 20:44)
Uhm. A Steam Community fórumon javasolta valaki, hogy csináljak az AMD Radeon konfig programban egy egyéni felbontást. Csináltam egy 1680x946-ot (a monitorom 1680x1050 és 16:10-es), ezzel működik most a játék. Persze bosszantó, hogy nekünk kell hekkelni, de legalább működik. :)
Hello en tudod, vagy nem tudja valaki, hogy ugyan ezt a felbontásváltást hogy lehet megcsinálni nvidiánál?
"...manipulálhatjuk az időt, módosíthatjuk az eseményeket..."
#769538 fearer 2017. szeptember. 08. 06:51
fearer
#769532 :: fleetcmd (2017. szeptember. 07. 20:44)
Uhm. A Steam Community fórumon javasolta valaki, hogy csináljak az AMD Radeon konfig programban egy egyéni felbontást. Csináltam egy 1680x946-ot (a monitorom 1680x1050 és 16:10-es), ezzel működik most a játék. Persze bosszantó, hogy nekünk kell hekkelni, de legalább működik. :)
Na, jól van, örülök, hogy sikerült azért valahogy megoldani.
Tegnap nekem is visszaírták kb ugyanezt a szöveget, hogy sorry, se a 16:10, se a 21:9 nem támogatott. Visszaírtam nekik, hogy hát a 21:9-et pedig a BtS producere ígérte be, úgyhogy csináljanak valamit, most azt írták rá, hogy eszkalálták a ticketemet, úgyhogy meglátom, mi lesz. ¯\_(ツ)_/¯
Protect Kate Marsh
#769532 fleetcmd 2017. szeptember. 07. 20:44
fleetcmd
#769515 :: fearer (2017. szeptember. 06. 16:28)
Pff, ez de gáz. Eddig eljutottunk mi is Square Enix, hogy nincs támogatva, pont ezt kéne megoldani. Talán majd kiadnak egy patch-et, amiben benne lesz a 16:10 támogatás, de sajnos nem túl elterjedt ez a képarány, úgyhogy nem tudom, megcsinálják-e. :
Uhm. A Steam Community fórumon javasolta valaki, hogy csináljak az AMD Radeon konfig programban egy egyéni felbontást.

Csináltam egy 1680x946-ot (a monitorom 1680x1050 és 16:10-es), ezzel működik most a játék. Persze bosszantó, hogy nekünk kell hekkelni, de legalább működik. :)
#769515 fearer 2017. szeptember. 06. 16:28
fearer
#769508 :: fleetcmd (2017. szeptember. 05. 20:46)
"Dear Szabolcs, Thank you for contacting the Square Enix Support Centre. We are sorry to hear that you are having issues with Life is Strange : Before the Storm. We have confirmed that the game does not have support for the 16:10 screen ratio only 16:9. We apologise for any inconvenience caused but if there is anything else we can do for you please do not hesitate to contact us again. Kind regards, The Square Enix Support Centre team" Erre mondják, hogy "fuck"? :D
Pff, ez de gáz. Eddig eljutottunk mi is Square Enix, hogy nincs támogatva, pont ezt kéne megoldani.
Talán majd kiadnak egy patch-et, amiben benne lesz a 16:10 támogatás, de sajnos nem túl elterjedt ez a képarány, úgyhogy nem tudom, megcsinálják-e. :
Protect Kate Marsh
#769508 fleetcmd 2017. szeptember. 05. 20:46
fleetcmd
"Dear Szabolcs,

Thank you for contacting the Square Enix Support Centre.

We are sorry to hear that you are having issues with Life is Strange : Before the Storm. We have confirmed that the game does not have support for the 16:10 screen ratio only 16:9.

We apologise for any inconvenience caused but if there is anything else we can do for you please do not hesitate to contact us again.


Kind regards,

The Square Enix Support Centre team"


Erre mondják, hogy "fuck"? :D
#769492 fearer 2017. szeptember. 03. 06:16
fearer
#769488 :: fleetcmd (2017. szeptember. 02. 22:55)
Nekem egyelőre annyit válaszoltak, hogy "We have now escalated your issue to another team for further investigation and to try and reproduce the issue. Once we have any updates on this, or if we require further information, we will be back in touch.". Meglátjuk...
Valószínűleg nekem is majd valami hasonlót írnak, de minél többen írunk nekik, annál nagyobb az esélye, hogy történik is valami. :)
Protect Kate Marsh
#769488 fleetcmd 2017. szeptember. 02. 22:55
fleetcmd
#769487 :: fearer (2017. szeptember. 02. 22:43)
A CM is csak ezt a linket tudta: https://support.eu.square-enix.com/main.php?id=16341 Itt írtam nekik a 21:9-ről, meg a 16:10-ről is, majd meglátjuk, mit kezdenek vele.
Nekem egyelőre annyit válaszoltak, hogy "We have now escalated your issue to another team for further investigation and to try and reproduce the issue. Once we have any updates on this, or if we require further information, we will be back in touch.".

Meglátjuk...
#769487 fearer 2017. szeptember. 02. 22:43
fearer
#769466 :: fleetcmd (2017. szeptember. 01. 18:21)
Hát, elvileg a Steam Community hubon van tech support fórum, de nem tudom, hogy a sok "crashelt a játékom" thread között a szerencsétlen 16:10-es topic feltűnik-e bárkinek. Mindenesetre nyitottam egy Support ticketet a Square Enix-nél, hátha megnézik. Egyelőre annyi történt, hogy kértek DxDiag és Msinfo reportokat. Elküldtem, most várok.
A CM is csak ezt a linket tudta:

https://support.eu.square-enix.com/main.php?id=16341

Itt írtam nekik a 21:9-ről, meg a 16:10-ről is, majd meglátjuk, mit kezdenek vele.
Protect Kate Marsh