Utazz gyorsan!

A játékban végre megjelentek a gyorsutazási pontok, amelyeknek köszönhetően már nem kell folyton átvágni a térképen, elég egy gombnyomás, és a kiválasztott pontokra ugorhatunk. Ez igaz a városokra is, ahol több gyorsutazási lehetőséget is megnyithatunk. Ehhez nem kell mást tenni, mint keresni egy csatornalejáratot, és a földalatti hálózatot bebarangolva megnyitni minden egyes ilyen pontot.

Keresd a kihívást!

Az Assassin’s Creed III nem lett egy kifejezetten nehéz játék, de ha te szeretnél megszenvedni vele, akkor nem kell mást tenned, mint odafigyelni az egyes szekvenciák opcionális feladataira, ezek ugyanis igencsak megizzasztják az embert, ha szeretnénk teljesíteni őket. Minden szekvencia több bónuszfeladatot is tartalmaz, és a megoldásuk a 100%-os végigjátszás eléréséhez is szükséges!

Ne légy mohó!

A tanyánk fejlesztésével egyidőben megnyílik a kereskedés lehetősége is, azaz eladhatjuk az általunk gyűjtött, vagy a birtokunkon dolgozó emberektől megvásárolt termékeket. Az első pár szállítmány ugyan nem fog sok pénzt hozni, de ez ne vegye el a kedveteket, ugyanis az új emberek érkeztével egyre több lehetőség nyílik meg a számotokra, és idővel egész vagyonokat kereshettek egy-egy fuvarral.

Bővítsd a kapacitást!

A kereskedelem során, a birtokon termelt javakat szekérrel lehet eljuttatni a városi kereskedőkhöz, ám kezdetben egy konvoj nem bír el túl sok cuccot. Amint megnyílik számodra a craftolás lehetősége, vegyél újabb szekereket, és növeld a tárolókapacitásukat (egymás után többször is), mert így egyszerre több árut tudsz a városba küldeni, akár különálló konvojokban is.

Kutasd fel a kereskedőket!

Ha Bostonban vagy New Yorkban jársz, akkor derítsd fel teljesen a várost, és a térképed segítségével keresd meg a kereskedőket. Ez főleg azért fontos, mert a tanyáról csak akkor tudsz szállítmányt küldeni nekik, ha egyszer már jártál a boltjukban. Több kereskedőt ismerni pedig azért nagy előny, mert így mindig ki tudod választani azt, aki a legtöbb pénzt adja az általad kínált portékáért.

Ne törd magad!

A játékban számos alkalommal találkozhattok majd kincsesládákkal, azonban ezeknek egy részét fel kell törni. A zárnyitás elég körülményes feladat, ám ha nem boldogultok vele, akkor sincs baj, ugyanis az összes ládához tartozik kulcs is, amelyeket az ilyen-olyan feladatok során lehet megszerezni. A játék mindig tájékoztat, ha megtaláltok egy adott ládához való kulcsot, és utána rögtön lehet a lootért szaladni.

Vigyázz a konvojra!

Habár a XVIII. század még nem a vadnyugat kora, ettől függetlenül a megrakott konvojok nincsenek mindig biztonságban, könnyen megtámadhatják és megsemmisíthetik őket. Ha a program figyelmeztet, hogy az egyik szállítmányod bajban van, akkor ne teketóriázz, ugyanis nagyjából 5 perced van a helyszínre érni. Pattanj lóra, vagy használd a gyorsutazási pontokat, ugyanis gyalog aligha lesz esélyed időben odaérni.