Mikor 2013 márciusában megkaptuk a mindenki által ismert franchise remake-jét, a program valami oly mértékű felüdülést hozott a cím életében, milyet azelőtt soha, mondhatni – legalábbis merem mondani; – a Tomb Raider világának legjobb darabját vágta hozzánk a japán fejlesztővállalat.
Ámde a legtöbb esethez hasonlóan, a lelkes üdvrivalgás nem volt túl hosszú életű, ugyanis a 2015-ben érkező folytatás, a Rise of the Tomb Raider 95%-ban teljesen ugyanazt a színt hozta, amit 2013-ban is, majd 2018-ban a Shadow of the Tomb Raider képében megint, csak 95 helyett 90%-ban.
A Shadow of the Tomb Raiderrel a nagyobb játékmeneti változtatások és ellaposodni indult történettel a trilógia a végéhez ért, a Trinity-t (talán már) legyőztük (lenyilaztuk), most már a holtakon a sor!

A The Nightmare címre keresztelt kiegészítőről egyelőre csak annyit tudni, ismerős ellenfelekkel és elesett "barátokkal" kell majd összecsapnunk az árnyak mezejévé vált Croft birtokon, a csomag címéből ítélve, egy rémálom keretein belül. A DLC-t a Season Pass-osak azonnal, ingyen és bérmentve a zsákjukba kapják, de külön is elérhető lesz mindazok számára is, kik csak külön ezen rövidke Lara-kalandra lesznek kíváncsiak.