A Marvel Studiosnál ez idáig is kivételes odafigyeléssel ügyeltek arra, hogy az előzetesek a legkevésbé sem rondítsanak bele az elkövetkezendő moziélménybe, és ezen célok elérésének érdekében nemcsak hogy keveset mondó vagy félreértelmezhető, hanem akár fals jelenetekkel is képesek tarkítani az előzetesek pár percnyi játékidejét.

A projekt kapcsán nyilatkozó Kevin Feige még azt is elárulta, hogy a promóciós kampány során csak és kizárólag az egyébként - nagyjából - 2 óra 40 percnyi játékidejű film első, mindössze falatnyi 15-20 percéből megvágott anyagot használnak, emellett külön hangsúlyt fektetett a Disney marketingeseinek figyelemre méltó munkájára, s garantálta, hogy a legnagyobb meglepetések majd a film premierekor, a moziteremben érnek majd bennünket.
Ez teljesen rendben is van így, nem is véletlen, hogy még a főbb szerepeket játszó gárdatagokkal is több hamis forgatókönyv jelenetét forgatták le a potenciális elszólások és szivárogtatások elkerülése végett, hogy a film befejezése a lehető legnagyobb titokban maradjon, és ez így is marad egészen a premier napjáig. Erre szükség is lehet, ha olyan önjelölt szószátyár színészek gyarapítják a neves szuperhős-kollektívát, mint Tom Holland, aki, hát... legutóbb nem picit túlzottan élte bele magát szerepét és szerepe köré épített történetet illetően. Természetesen, az elszólások ellenére a cselekmény némileg a Végjátéknál is sejthető, Pókember és társaik feltámadnak hamvaikból, megállítják az akkorra isteni szintekre nőtt Thanos-t és a többi, és a többi...
csak...
lehet, hogy éppen a galaxis kék színű amazonja, Nebula megmarad holtjában, és az előzetesben pillanatnyi fájdalmas kínlódás-képkockája végül a film egyetlen momentumát sem képzi majd, de Feige sejtelmesen ható szavaiból kifolyólag ez előre nehezen látható.

Vajon a Marvel elég tökös lenne egy a rajongókkal szemben elkövetett szembetűnő merénylet elkövetésére egy az annó Az Ébredő Erő előzetesében Kylo Ren-t és keresztvasas fénykardját felkonferáló, majd a végleges filmből teljesen kimaradt jelenet utáni felháborodások láttát követően?
Vagy ez is csak a filmipar egy újabb biztonsági mérföldkő-óvintézkedése, a mozik színész-Denuvoja, melyről már éppen a napokban is hallhattunk egy hasonló pletykát a Trónok Harca záróévadját illetően?

Ti mit gondoltok a Végtelen Háború Végjátékát, és a forgatások körül zajló Area 51-szindrómás titkolózásokról?
és ti várjátok már?