A PUBG Corporation nemrégiben útjára indította a népszerű Battle Royale kistestvérét, ami a PUBG Lite keresztnevet kapta. A Lite a PUBG Mobile-al ellentétben, nem egy újragondolt Playerunknow's Battlegrounds (a játékmód -és menet apropóján), hanem az eredeti egy teljesen lecsutakított változata, persze, csak a gépigényt és a vizuális megjelenését illetőleg.



Mint látni, a visszafogottabb grafikai küllemmel koránt sincs különösebb probléma, igaz, kicsit a 2006-7-es éveket idézi, a játékmenete viszont teljesen megmaradt a bátyónak.
A gépigénnyel kapcsolatban, mint tudjuk, a PUBG egy rossz szokása a közepes gépek megizzasztása, ellentétben a Lite akár egy gyengébb konfiguráción, még egy IGP-n is remekül elszalad, ha meg középkategóriásokról vagy óriásokról van szó... HAH! egyenest maraton fut rajtuk.
A fejlesztők elmondása szerint a Lite-tal való céljuk; a valódi PUBG élmény eljuttatása a gyengébb gépekkel rendelkezőkhöz, és még csak véletlenül sem egy a Tencent Games által fejlesztett Mobile változat elleni fellépésről van szó.
Az üröm az örömben az, hogy a Lite hivatalos úton-módon egyelőre csak Thaiföldön érhető el, de természetesen egy kis trükközéssel működésre lehet bírni szerény kis honunkban is, méghozzá VPN-en keresztül.
Persze-persze, meg sem kell kérdezni, mutatom, hogy hogyan;
(Mielőtt még bárki is rávetné magát a Lite-ra, azért fontos tudni, hogy a thaiföldre való korlátozódások miatt kell számítani némi lagra, illetve a program egyelőre tesztszervereken fut, így nem ugorhatunk be a pálya közepébe, mikor csak kedvünk szottyan.)
Tehát;
Töltsük le az alábbiakat:

PUBG Lite.exe

HDM! VPN Download
(Letöltéskor két opció közül választhatunk; vagy a hét napos trial változata mellett döntünk, vagy pedig rááldozunk pár dollárt a havi, éves vagy kétéves előfizetésre, de ha csak a Lite miatt, mindenképpen a trial változat a javasolt)

Regisztráljunk egy PUBG fiókot

Telepítsük fel a VPN-t, majd állítsuk a helyzetünket Thaiföldre.

Kössük össze a PUBG fiókunkat a Steammel

Indítsuk el a PUBG-Lite-Setupot, majd a telepítést követően lépjünk be a PUBG/Steam fiókunkkal, és voilá! Láss csodát, mehet is az öldöklés (már amennyiben a szerverek éppen élnek és virulnak