Nem szokásom a mellemet veregetnem, de sikerült bejutnom a Bad Company 2 most kezdődött bétatesztjére, ami pontosan olyan lett, mint amilyennek már az első videók alapján is vártam: döbbenetes. Ez a játék simán megjelenhetett volna a Modern Warfare 2-vel egy időben, könnyedén felvehette volna vele a versenyt. Na mindegy, március 2-án érkezik a végleges változat, addig már csak kibírjuk valahogy.

 

A látványról elég sokat elárul a fenti videó, ami valóban szemkápráztató. Mondjuk nekem a Dual Core procis gépemen, Geforce 8800GTX-el csak alacsony részletesség mellett épphogy élvezhető a játék, ugyanis ha magasabbra vettem a részletességet, 20-30 FPS volt az eredmény, ami egy akciójátéknál nem túl csábító. Reméljük, a végleges változat kicsit még 'gyorsul' egy kicsit, mert valahogy nem érzek késztetést arra, hogy 200e forintot költsek gépfejlesztésre. De ha akarnék se tudnék, így maradna az Xbox-os változat...

Na de visszatérve a BFBC2-re, ami a legdöbbenetesebb az egészben, az a hangok. Na ezek valami hihetetlen jól sikerültek. Ahogy a karakterünk feje mellett süvítenek a lövedékek, záporoznak a golyók, robbannak a tarackok, minden. Mindezt megspékelve egy nagyon jól használható kommunikációs rendszerrel. Ja igen, s elég egy gombot kell lenyomni, s amire rámutatsz, attól függően, mi van a kezedben, úgy reagál a program - például szerelőkulccsal a kezedben rányomsz egy Q-t egy tankra, akkor szól a sofőrnek, hogy "hé, állj má' meg, megjavítalak!".

Túl sokat nem akarok elárulni az egészből, van egy olyan érzésem, hogy nemsokára úgyis találkozunk a játékban, de legyen ez meglepetés. A lényeg az, hogy ha ti is bekerültök a bétába, akkor Bokorugro néven megtaláltok, PC Guru klánban.

Friss: Idő közben befutott egy hivatalos videó is arról a pályáról, amelyiken a béta fut. Íme!