A videók alatt hallható narrációt általában azok mondják fel, akik a leginkább képben vannak az adott játékot illetően. Az esetek 99%-ban rögtönzött beszélgetést folytatunk, tehát rengeteg apró baki, hiba is becsúszhat egy ilyenekbe, amit nem lenne túl elegáns dolog benne hagyni a végtermékben. Ezért aztán szükség van egy audió-vágásra is.De mielőtt eljutnánk idáig, slsőként egy kamera segítségével felvesszük a kívánt szöveget, amit átmásolunk a számítógépünkre.

Ezután a hangfájlt betöltjük a Sony Sound Forge nevű hangszerkesztőjébe, s megkezdődik a szerkesztés, ami egy elég aprólékos, gyakran időigényes munka. Ilyenkor vágjuk jóval rövidebbre, pergősebre a hanganyagot. Kivágjuk belőle a hümmögéseket, a dadogásokat, a túl gyakori szóismétléseket, valamint az olyan részeket, amelyek nem kerülhetnek bele a végleges videóba (percekig tartó hangos röhögés, beszélgetések, hogy most mivel is folytassuk a témát, stb.).

Bár a nem kívánatos részek kivágása egyértelmű, azért a hümmögéses és őzések kivágása a legpepecselőbb munka az egészben. Erre azért van szükség, mert gondolkodás közben mindannyian dadogunk, vagy szóismétlünk, vagy egyszerűen csak egy elnyújtott ő-zéssel próbáljuk kitalálni, hogyan is szeretnénk folytatni az adott mondatot. Egy normális beszélgetés közben ez valószínűleg fel sem tűnne senkinek sem, de egy videotesztnél szeretnénk, ha nem kellene ezek hallgatásával az időtöket pazarolni. Hihetetlen, milyen sok esetben csattan az olló egy-egy ilyen nyers hangfájlon.

Ha pedig végeztünk a szerkesztéssel, ráengedünk még az egészre egy zajszűrőt, s mehet is az exportálás a videóvágó szoftverbe.