„Az Android csak egy lopott iPhone” - Steve Jobs

Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója azt mondta az életrajzírójának, hogy megy és elpusztítja az Androidot, mivel az egy lopott termék. Az életrajzíró szerint azért tett ilyen kijelentéseket Steve Jobs 2010 -ben, mert az akkor bemutatott HTC Android-alapú telefon állítólag az iPhone -ra nagyon hasonlító szolgáltatásokat tartalmazott.

„Több mint első számú” - Eric Cado

Eric Cado még 2011 -ben mondta a Cannes-ban, hogy az akkoriban bemutatott HP tablet lesz minden idők legjobbja, és nem csak első számú termék lesz, hanem még annál is több. Viszont az azóta eltelt két év alatt nem bizonyosodott be ez az állítás, mivel a HP TouchPad még mindig az Apple iPad mögött jár.

„Senki nem akar iPhone készüléket venni” - Steve Ballmer

Még 2007-ben a Microsoft vezérigazgatója, Steve Ballmer tette ezt a kijelentést, amikor piacra dobták a legújabb, elsőgenerációs Apple iPhone mobilkészüléket. Steve Ballmer nagyon kételkedett az iPhone sikerében, és még egy interjú során azon viccelődött, hogy 500 dollárért ki fogja megvásárolni, amikor saját készülékei sokkal olcsóbbak ennél. Sőt, külön kiemelte, hogy nem tartalmaz manuális billentyűzetet, ezért még sms-t sem lehet rajta könnyen írni. A telefoniparban ekkor még az Apple kis halnak számított a Microsofthoz képest. Ma már tudjuk, hogy Steve Ballmer tévesen ítélte meg az iPhone-t, a jelenlegi Apple piaci részesedés közel 20 százalékos, míg a Microsoft 6 százalékon áll. Ez az eset is jól példázza, hogy milyen gyorsan képes változni a piaci helyzet.

„A BlackBerry egy időutazó az iPhone és az Android előtt” - Jim Balsillie

A BlackBerry vezérigazgató, Jim Balsillie mondta 2010-ben, amikor is a piacra dobott BlackBerry 6 okostelefont a Quantum Leap – Időutazóhoz hasonlítja. A BlackBerry operációs rendszerhez egy egyszerűbb felhasználói felületet adtak hozzá, ami szintúgy megtalálható iOS és Android operációs rendszerekben. A BlackBerry nem előzte meg a vetélytársait, hiába voltak túlzott kijelentései Jim Balsillie –nek.

„Kínos iPhone -t használni” - Stephen Elop

Stephen Elop Nokia-vezérigazgató egykori állítása ma már kissé viccesnek számít, sőt a Nokia szempontjából kínos is, mivel 2012-től a Nokia csupán 5 százalék alatti piaci részesedéssel rendelkezik a mobiltelefonok piacán, míg az iPhone közel négyszer ekkora részesedést produkál.

"A Google nem egy valódi cég. Ez egy kártyavár" - Steve Ballmer

Ezt állította 2004-ben a jelenlegi Microsoft-vezérigazgató Ballmer, amikor egykori mérnöke, Mark Lucovsky elhagyta a céget és átment a Google-höz. Ma már a Microsoftnak sem lehetnek ilyen kijelentései, mivel az elmúlt 19 évben még sosem volt ilyen kevés eladott készüléke.

További érdekességeket a DigiPrime Blogban találsz!