Bár méretei és tömege az ultrabook követelmények felső határát súrolják, de még mindig családtagnak számít. A nagyobb ultrabook-paraméterek ellenére a HP Envy Touchsmart 4 könnyen hordozható, kiválóan alkalmas a túlnyomórészt mobilfelhasználást igénylő személyek számára.

Külső paraméterek


Semmi panasz nem érheti a HP Envy Touchsmart 4 külsejét. Már az első találkozás során szinte mindenki pozitív véleménnyel lesz róla. Az Envy Touchsmart 4 jó minőségű alumíniumborítást kapott. Ez nagyon jól mutat, sőt, növeli a laptop stabilitását is. Az alsó rész gumírozott műanyagból készült, ami nagyon praktikus, mivel a munkavégzés során stabilan, egy helyben marad. A színárnyalatok tökéletesen összhangban vannak egymással. A kijelzőt tartó szilárd pántok miatt a HP Envy Touchsmart 4 laptop képernyőjének felnyitására mindkét kezünkre szükségünk van. Úgy véljük, hogy ez egyáltalán nem jelent hátrányt, mivel a kijelző merevsége így sokkal időállóbb lesz.

Billentyűzet


Munkavégzés során mindenki értékelni fogja a HP Envy Touchsmart 4 billentyűzetét, melynek egyetlen hátránya a numerikus részegység hiánya. A billentyűk jól el vannak határolva egymástól, sőt, a méretük is kellően nagy ahhoz, hogy kényelmesen és pontosan végezhessük a feladatainkat. Az enyhén süllyesztett touchpad minden érintésre azonnal reagál. Felülete úgy lett kialakítva, hogy könnyedén lehessen irányítani a kurzort. A HP Envy Touchsmart 4 laptop érintőpadja könnyedén kikapcsolható, elég megérinteni a bal felső sarokban lévő érzékelőt.

Kijelző


A HP Envy Touchsmart 4 laptop Windows 8 operációs rendszerrel van ellátva, amely összhangban van az érintőképernyővel, mivel a 14 hüvelykes, HD-felbontású kijelzőn keresztül az operációs rendszer könnyen kezelhető. Bár a kijelző csupán HD-felbontást kínál, mégis kiemelkedik a kategóriájából. Ez elsősorban a nagy fényerőnek tudható be, ami miatt a HP Envy Touchsmart 4 laptop szélesebb körben felhasználható.

Csatlakozók


A csatlakozók terén a HP Envy Touchsmart 4 laptop kiváló ellátásban részesült. A három darab USB-port közül kettő támogatja a 3.0-s szabványt, így a gyors adatáramlás eleve biztosított. A LAN- és HDMI-csatlakozók mellett a HP Envy Touchsmart 4 laptop kártyaolvasóval is fel van szerelve. A vezeték nélküli kapcsolatokért a modern Wifi- és Bluetooth-rendszerek a felelősek.

Hardveres rendszer


A szép felszín alatt egy jó hardveres rendszert találunk. A HP Envy Touchsmart 4 laptop egyenletes teljesítményéről az Intel Core i5-3317U processzor gondoskodik. Szinte minden helyzetben meg tudja állni a helyét, ám ha a processzor teljesítménye mégsem lenne elegendő, akkor besegít a Turbo Boost-technológia is. A megfelelő grafikai háttérről az integrált Intel HD 4000-es videokártya gondoskodik. Nem érdemes keresni a dedikált verziókat, mivel biztosan nem fogtok találni ilyet. Az adattárolásra nagy tárhely áll rendelkezésre, sőt, az 500 GB-os merevlemez egy 32 GB-os SSD -vel is ki lett egészítve. Indításkor csak néhány pillanatot kell várni, és a HP Envy Touchsmart 4 laptop máris harcra kész!


Vélemény


Egy különleges, nem megszokott ultrabookot ismerhetünk meg a HP Envy Touchsmart 4 laptop személyében. Kiváló teljesítménnyel, felszereltséggel és külsővel rendelkezik. Ugyanakkor hiányoltuk a billentyűzet megvilágítását és egy nagyobb felbontású kijelzőt is. A már leírtak alapján kiderült, hogy a HP Envy Touchsmart 4 laptop sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik és összességében egy megbízható, megfelelő teljesítményű ultrabookról beszélhetünk. A személyes véleményünk alapján ideális gyakorta utazók számára, tehát az egyetemi hallgatók és az üzleti élet résztvevői biztosan preferálják HP Envy Touchsmart 4 laptopot.