Az átalakítható készülékek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, mivel jóval sokoldalúbb felhasználási lehetőségeket kínálnak. A Lenovo ThinkPad Helix laptop elsősorban azon felhasználóknak készült, akik szeretnének egy igényes laptophoz hozzájutni.

Megjelenés


A külső megjelenés kissé konzervatív, de ez nem is meglepő, mivel a Lenovo az üzleti szférát is megcélozta a modelljével. A Lenovo ThinkPad Helix laptop tökéletesen beleillik az öltönyös üzletemberek világába. Az Ultrabook családra jellemző vonásokkal rendelkezik, tehát adott egy karcsú test, Intel processzor és hosszú üzemidő. A Lenovo ThinkPad Helix laptop tabletként is kiválóan funkcionál, mert egy egyszerű mozdulattal leválasztható a dokkolóról. Maga a tablet nagyon hasonlít a Lenovo ThinkPad 2 modellre. Mivel a tablet két dokkoló egységgel is rendelkezik, ezért a kijelző fordítva is csatlakoztatható az állomáshoz.

Felszereltség és irányítás


A kis méret ellenére a Lenovo ThinkPad Helix laptop jó felszereltséggel rendelkezik. A csatlakozó egységek közé 2 darab USB 3.0, LAN és mini-VGA egység tartozik. A tabletmódban történő használat során rendelkezésre áll egy USB 2.0, mini-VGA és egy kártyaolvasó is. A vezeték nélküli kapcsolatokért a Wifi- és Bluetooth-rendszerek felelnek. Mivel a Lenovo ThinkPad Helix laptop tablet üzemmódban is használható, ezért 2 darab webkamerával is el van látva, míg a hátlapon egy 5 megapixeles, addig a kijelző felett egy 2 megapixeles kamera található. A Lenovo ThinkPad Helix laptop irányítása is számos lehetőséget kínál. A 11,6 hüvelykes érintőképernyőn keresztül kényelmesen kezelhető a Windows 8 operációs rendszer, ami elsősorban a tablet üzemmódban történő használatkor a legideálisabb. Laptop üzemmódban rendelkezésre áll a megszokott billentyűzet, touchpad és trackpoint. A billentyűzet tökéletes kialakításának köszönhetően gyorsan és pontosan végezhetjük a munkánkat. A Lenovo Thinkpad Helix laptop egyik ékessége az IPS panellel is ellátott Full HD kijelző. Ennek köszönhetően a készülék a tablet csoportban is előkelő helyet foglal el. Az IPS modul gondoskodik a mindig éles látószögről és a valósághű színekről.

Hardver rendszer


Sok olyan átalakítható laptopot ismerünk, ahol a dokkolás megszakítása után a tablet saját hardver rendszerrel rendelkezik, de ebben az esetben ez nem így van. A Lenovo ThinkPad Helix laptop tablet módban továbbra is az Intel Core i5-3337U processzorral működik. Ennek köszönhetően a tablet teljesítménye a legjobbak közé tartozik. A DigiPrime laptop bolt és webáruház kínálatában szereplő Intel Core i5 processzorral ellátott konfiguráció mellett a Lenovo ThinkPad Helix laptop erősebb Intel Core i7 processzorral is kapható. A megfelelő grafikai támogatásról az integrált Intel HD Graphics 4000 videokártya gondoskodik. A bonyolultabb alkalmazásoknál besegít a 4 GB memória. A Lenovo ThinkPad Helix laptop villámgyors működésről a 180 GB SSD gondoskodik.


Összegzés


A Lenovo ThinkPad Helix laptop lenyűgöző mutatókkal rendelkezik. Mivel egy átalakítható laptopról van szó, ezért tablet -ként is tökéletesen megállja a helyét. A Full HD felbontású érintőképernyőn keresztül kényelmesen kezelhető a Windows 8 operációs rendszer. A Lenovo ThinkPad Helix laptop teljesítményére sem lehet semmi panaszunk, sőt ha figyelembe vesszük, hogy a dokkoló lekapcsolása után továbbra is az Intel Core i5 processzor működteti, akkor elmondhatjuk, hogy valóban különlegeset alkotott a Lenovo. A Lenovo ThinkPad Helix laptop mindenki számára ajánlott, egyidejűleg hasznos lehet a magán és üzleti célú felhasználás során is.