Előzetes elvárásaim a versennyel kapcsolatban nagyon alacsonyak voltak, ugyanis a szervezők az oldalon szinte semmilyen információt nem közöltek a játékosokkal . Nem is vártam igazából többet magától az EA által "szervezett" FIFA13 versenyektől , de korábban azért megoldották hogy teljeskörű információt kaptak a játékosok a szabályzatról és a lebonyolításról és persze a díjazásról. Ennek teljes hiányában, legalább nagyon kedves, a játékhoz nem értő hosztesz lányok koordinálták az embereket, nagyon szépen, gördülékenyen, azonban a nem létező szabályzat betartatása sokszor gondot okozott. Élesen él bennem a kép amikor az egyik tag lehúzta az xboxon a játékosok MI - jét ami a lövésre vonatkozott. Ez azt eredményezte hogy egyik játékos sem tudott kaput találni , majd mikor megnézték akkor látták hogy emiatt . Elég vicces volt, hogy valaki így esett ki , mert nem lettek lecsekkolva az xboxok.

A délelőtti kupa


Két kupa került megrendezésre, szóval az, hogy PlayIT győzelem csak részben igaz, nem mondhatom magamat teljes győztesnek, ugyanis a délelőtti kupából jutottam be a döntőbe és nyertem meg. Ezen kívül volt egy délutáni kupa, ahonnan szintén lett egy győztes de a két győztest nem játszatták egymás ellen, mert állításuk szerint nem volt rá idő -.-

Zűrös hetemnek köszönhetően, le is késtem a délelőtti nevezést( majdnem átaludtam a nevezést) de szerencsére volt egy játékos aki nem jelent meg és így helyette bekerülhettem a 32 fős délelőtti kupában, ahonnan nagyon hamar a döntőben találtam magamat, minden probléma nélkül. nagyjából 12:00 - tól 19:00 ig semmi dolgom nem volt, hiszen a döntők csak este kerültek lejátszásra a kivetítőn.

A rendezvényen


Magát a rendezvényt elég hamar körbejártam, rengetegen voltak, sok - sok érdekesség de túlzottan nem kötött le. Volt találkozóm néhány potenciális partnerrel, de nem igazán jöttek össze , így végül az NFS standnál boldogítottam egészen hosszú ideig egy nagyon kedves hosztesz hölgyet, akivel azóta sem sikerült felvennem a kapcsolatot, de minden bizonnyal fogja olvasni a blogot, hiszen megemlítettem neki :D Néhány FIFA meccsel tartottam magamat formába estig, amikor is elérkezett a döntő , ami ismételten egy újabb eddig még nem tapasztalt élményt nyújtott számomra és bebizonyosodott, hogy egy létező dolog az, amire én a szabadidőm egy nagy részét szentelem.

A döntő meccs


A sors úgy hozta, hogy döntőbeli ellenfelem, egy 10 éves kissrác lett aki 5 éve fifázik . Halál édes ennivaló kölyök volt, aki előtte mindenkit 5-6 gólokkal megszórt. Elképzelhetitek azt az abszurd felkonferálást, hogy most következik Magyarország legjobb FIFA játékosa vs. egy 10 éves kisgyerek aki 5 éve játszik :D Egy pillanat alatt egy nagyjából 300 fős ellen táborra tettem szert, igazából csak azzal , hogy én voltam Gabu . Ahogy a kommentátor mondta ezen a mérkőzésen csak nekem volt vesztenivalóm.

A mérkőzés kezdetekor már láttam, hogy ez nem lesz olyan sima menet, ugyanis a kivetítőn 3 mp késéssel érzékelte azt amit nyomtam, nem is a TV-t néztük hanem a vásznat, ami a fényviszonyok miatt totál láthatatlan volt plusz még akadt is és késett . Egyszóval "ideális" körülmények voltak , ráadásul kötelező volt nyernem. Hamar elhúztam 2-0 ra amit a közönség heves fújozással díjazott. Aztán jött a fekete leves a kisgyerek szépített 2-1 re amikor is az egész Playit felrobbant, konkrétan megijedtem attól, hogy mögöttem mennyien ordítanak meg tapsolnak. Bennem is felment a pumpa és ha őszinte akarok lenni , akkor benne volt a mérkőzésben a 2-2 ugyanis tényleg nagyon jól uralta a meccset, magabiztosan passzolt és volt néhány momentum ahol csak az utolsó pillanatban tudtam menteni. A 85. perc környékén megszereztem a 3. gólt és itt el is dőlt a mérkőzés. Szegény kisgyerek elbőgte magát a színpadon, vigasztalás képpen felajánlottam neki a díjamat ami az egész napos fáradozásomért 1 db Medal of Honor játék volt XBOX-ra.

eSport!


Amit tapasztaltam viszont , az igazolja az eSportok létezését és a nézők tudattalanul lettek részesei. Ugyanis, ha egy FIFA meccs ilyen érzéseket vált ki legyen az pozitív vagy negatív, akkor mi történne akkor ha egy egész rendezvény ilyen szemszögből ,kivetítőkkel kommentátorokkal lenne lebonyolítva. Az eSportot eSporttá teszi a pénz, a díjazás de ezen felül a közönség. A közönség aki szívét - lelkét odarakja és szurkol kedvencének csak úgy, mint az igazi sportokban.

Áldom az eget, hogy ezt megtapasztalhattam és bár díjazás és a verseny minőségéről sok jót nem tudok mondani, ez az élmény ismételten csak töretlen motivációmat erősíti a szervezés terén és persze még egy első hellyel lettem gazdagabb .