Lefogadom, hogy az elsők között szerepel az a kérdés, hogy létezik magyar FIFA válogatott ? A válaszom, természetesen igen. Ha a fifát vesszük alapul, csak úgy mint a labdarúgásban, itt is megvannak a játékosok, csapatok sőt, még a válogatottak is, akiknek remek szponzorált versenyek lettek lebonyolítva az utóbbi években az ESL szervezésében. 2006 és 2007 ben az Asus szponzorálásval a válogatott ezüstérmes, majd a rákövetkező évben bronzérmes lett az Európa-bajnokságon!!!, amire külön büszke vagyok, hogy ez az eredmény legfőképp a 2007-s bronz, betudható volt az akkori remek formámnak, amit minden szemrebbenés nélkül nevezhetek tökéletes teljesítménynek.

A 2007-s kijutás


Tényleg nagyon régen volt, de annyira élesen él bennem a kép, hogy nem okoz gondot, még több, mint 5 év távlatából sem, hogy hitelesen tudjak írni a történekről. Arra nem nagyon emlékszem hogy hány csapat indult a lényeg, hogy az Online selejtezőkön keresztül két db 5 fős csoportban versengetek a válogatottak. A két csoportelső automatikusan kijutott Lipcsébe , a két 2. és 3. pedig keresztbejátszott egymással. Úgy hozta a sors, hogy az A csoportban 2. helyen végeztünk, a B csoport 3. helyezettje pedig Spanyolország lett.

Egy FIFA war menete


Nagyvonalakban, 5 az 5 ellen játszanak a csapatok, válogatottak 1vs1 meccsekben, tehát nem Be A Pro módról van szó. A párosítások után, minden páros két meccset játszik egymással, ahol maximálisan 4 pontot szerezhet egy játékos saját csapatának. A győzelem 2 pont a döntetlen 1 vereség 0. Így maximálisan 20 pont oszlik el arányosan. Tehát lehet 20:0 ,18:2 , 16:4 stb...Azonos pontszám esetén összeadják a gólkülönbséget és akinek ez nagyobb az nyerte a meccset.

Rájátszás a spanyolok ellen


Lezajlott a war a spanyolok ellen , 10:10 -s végeredménnyel. Számoljuk a gólkülönbséget és realizálódott hamar mindenkiben, hogy ez is döntetlen. A szabályzatnak erre is volt megoldása: Mindkét ország kinevez egy játékost akik játszanak egy végső meccset. Tehát egy ember, másik 4-5 ember sorsáról dönthet, utazik-e a csapat Németországba és harcba szállunk, hogy megvédjük a 2006-os ezüstérmünket, avagy búcsuszunk a sorozattól. Ennek mind egy meccs alatt kell hogy kiderüljön. Abban az időszakban nagyon ment a játék, így nem volt kérdéses, hogy a válogatott kapitánya, habár akkor még csak 17 voltam, engem fog kinevezni. Én is tudtam , hogy jó vagyok hibátlanul hoztam a 4 pontot a waron is. Egy szónak is száz a vége, happy end lett a vége, ugyanis földbe döngöltem a spanyol gyereket és talán fifás karrierem egyik legnagyobb győzelmét arattam.

Az offline döntő


Nem emlékszem sajnos konkrétan a versenyre, viszont a 3. helyet sikerült ismételten megszerezni. Akkoriban az Asus szponzorálásával zajlott így nem kevés pénzt szereztünk a 2 év alatt, amellett hogy egy életre szóló élménnyel gazdagodtunk. A szomorú csak az ez egészben, hogy erről nagyjából senki nem tudott akkor se és nem tud most se. Talán ez is egy kicsit a blogom célja, hogy híradást nyújtsak arról, hogy igenis FIFA-ban a világ elitjéhez tartozunk és mint magyar sikerről kell erről az embereknek beszámolni. 2008 és 2009 ben nem sikerült a kijutás, majd az Asus felhagyott a verseny szponzorálásval.

Napjainkban


Jelenleg is zajlik a Naitonal World Challenge-re keresztelt Európa - bajnokság, ami ugyan szponzoráció nélkül zajlik ,de presztízsértéket megtartotta a versenysorozat az évek során. A magyar válogatott jelenleg az egyenes kieséses szakaszban TOP8- ban van egy hibátlan csoportbeli továbbjutás után. . A sors fintora, hogy jövőhét Vasárnap az egyenes kieséses szakaszban pont Románia válogatottját fogadjuk, ahol ha őszinték akarunk lenni, nem mi vagyunk az esélyesek, de ez a FIFA és aki elolvasta korábbi bejegyzéseimet itt minden megtörténhet. És minden meg is fog ....:)