A sors fintora, hogy ahogyan a labdarugó VB-n és FIFA-ban az Európa-bajnokságon is a román válogatottal kell(ett) sorsdöntő mérkőzést játszani. A cikk címéből már rájöhetettek, hogy a virtuális gyepen nem sikerült ez a történet, viszont annál több tanulsággal szolgált a mai vereség. Az előző bejegyzésemben már vázoltam egy FIFA war menetét, így ezzel nem untatnálak titeket, lássuk a végeredményt.

Románia - Magyarország 15:5 | Ovvy - Gabu 1:0 0:2 | Jepcar - PEZZY 3:1 2:0 | NiGhT - Realmarci 4:0 0:2 | Cold - ReDw1nG 4:0 2:2 | Vasi - Rolcsi 1:0 4:2 |

National World Challenge - Ágrajz

A magyar válogatott tagjai

Nem szokásom magyarázni a bizonyítványt, most azonban mégis egy kicsit szükségét érzem, azért, hogy azok számára, akik olvastak a válogatott eddigi sikereiről, teljes képet kapjanak ennek az eredménynek az értékéről.

Egy új korszak kezdete


Fontos megemlíteni a magyar ESL-s fifa közösség történetét. Nagyjából 2006 és 2009 között volt egy igen erősen felfelé ivelő szakasz, amikor voltak WCG selejtezők, klánligák, válogatott sikerek(amikről már beszámoltam) egyszóval élt a közösség. Azután az akkori szervezők abbahagyták a munkát, jött egy válság(ami a játékra és az azt körülvevő veresenyekre is kihatással volt) és 2012 közepére, meghalt az egész. Olyannyira meghalt, hogy abban a bajnokságban amiben mára már több mint 400-n szerepeltek a FIFA13-al és jelenleg 150-n játszanak benne aktívan, összesen volt 5-6 ember. Azok az emberek játszottak, akik az akkori fifás korszak utolsó hírnökei voltak, köztük én is. Akkor jött a döntés...Hagyjuk az egészet és tekintsünk úgy erre a pár évre, mint egy szép kalandra, vagy használjuk ki azt a tudást, tapasztalatot és adjuk tovább azt a szemlélet módot, amit ettől az egész rendszertől kaptunk. Aki olvassa a blogomat, az tudhatja, hogy utóbbi mellett döntöttünk, és egy csodás kalandba fogtunk bele.

A válogatott újraszervezése


Az erős visszaesésnek köszönhetően a válogatott nagy része is motivációját vesztette, kiesett a praxisból és abbahagyta a játékot. Így amikor az újraszervezés, kicsit több mint fél éve elindult, a felcsatlakozó játékostömeg lehetővé tette a válogatott megreformálását, amit egy több szintes válogatott selejtezőn keresztül meg is tettünk. A csapatban a tapasztalatot Redwing a válogatott kapitánya aki 2004 óta játszik az ESL-n és jómagam képviseli. A többiek mind-mind olyan játékosok akiknek szinte még ott a tojáshéj a fenekükön és csak ismerkednek még a nemzetközi mezőnnyel is.

Az ellenfél...


Ezzel szemben ellenfelünk az a Román válogatott volt, akik között "pályára lépett" a már 2006 - ban is világbajnoki ezüstöt szerző, a Western Wolves - Európa egyik legjobb támogatott eSport csapatában játszó - Ovvy ,továbbá az a Cold-Blood aki az ESL-n az Európai 1on1 elit ligában az 1. helyen áll toronymagasan , vagy az a Jepcar aki kapitányként 2005 óta játszik a rendszerben. Ráadásul a 2008-s világbajnokukat még ki is hagyták a keretből. Továbbá érdemes tudni, hogy keleti szomszédunknál az eSport legalább 4-5 évvel előrébb van, így az a környezet amiben a román játékosok gyakorolnak, játszanak, sokkal kiélezettebb és magasabb színvonalú, legfőképp a nyeremények tekintetében.(már nem sokáig :-) )

Tanulság


Az összecsapásfő tanulásága számomra mint szervező és játékos az volt, hogy meg kell teremteni azt a közeget és feltételeket, ahol a játékosok folyamatosan egész évben keményen gyakorolnak és hazájuk szekciójában + nemzetközi 1on1 versenyeken olyan tapasztalattal gazdagodhatnak, amik hozzásegítik majd a válogatottat ahhoz, hogy újra régi fényében tündököljön. Ezen dolgozom én is, úgy érzem ez a küldetésem. Ez olyan mint, hogy a magyar foci és a válogatott színvonala között is szoros összefüggés van, még akkor is ha vannak olyan játékosok akik nem hazájuk ligájában szerepelnek. Sajnos erre FIFA-ban még kevés lehetőség van, de ez is egy járható út. Idő kell a csapatnak és hiába vagyunk tehetségesek, még Redwingnek és nekem is rendkívül nehéz dolgunk volt a meccseken, így egyenlőre nem volt elvárható a győzelem. Ez a realitás, szembe kell nézni vele és változtatni. Ez a FIFA, ahol ezek a különbségek idővel ledolgozhatóak, és le is lesznek dolgozva.

A képlet egyszerű : Tehetség + Szorgalom + egy kis szerencse = SIKER

Talán ez a képlet nem csak erre a területre alkalmazható, de ez már egy másik bejegyzés témája lesz.

Még nincs veszve semmi!


A kupából szerencsére nem estünk ki ugyanis az egyenes kiesés szakasz alsó - felső ágas rendszerben zajlik, így következő mérkőzésünkön a Portugália-Ukrajna mérkőzés veszteség fogadjuk az alsó ágon. Ellenfelünk tehát papíron "könnyebb" lesz, így alkalom nyílik a javításra. A mérkőzésre jövőhéten Vasárnap 20:00-s kezdettel kerül sor.

Aki szurkolni szeretne, csatlakozzon fel a közösségi chatre ,amit a magyar fifások használnak az egymás közti kommunikációra és a mérkőzések lebonyolítására. Hajrá Magyarország!