Haza is vittem a játékot,-amit suli után egy 576 Kbyte üzletben szereztem be-megírtam a leckét,tanultam egy keveset,-de csak annyit,hogy meg ne ártson-installáltam és a szokásos billentyűkiosztás beállítása után már játszottam is (utálom ezt az egér+ billentyű kombinációt,nem tudom,hogy minek kellett változtatni rajta...). Naszóval indítottam először is egy bajnokságot kedvenc csapatommal,az Arsenal-lal,aztán felkiáltottam,amikor elkezdtem játszani! Olyan volt,mintha a 08-at és a 09-et keresztezték volna. Mármint távoli kameraállásból a 3D-s füvön kívül semmi sem nézett ki jól,minden pixeles/kockás volt,azonban ha közelről mutatta a játékosokat,akkor gyönyörű látvány volt az egész,így nem tudtam eldönteni,hogy ez most akkor 09 folytatás,vagy előzmény . Aztán utána körülnéztem egy kicsit a menüben,-semmi extra,csak a szokásos...-és rápillantottam a menedzser módra. Még soha sem próbáltam ki,gondoltam itt az ideje. Nagyon szeretem a stratégiai játékokat,gondoltam,hogy végra valami jó is van ebben a játékban a pixelharcosok mellett. El is kezdtem játszani,már végig is vittem egy 15 éves karriert,amely során a 9. szintig értem el. Gondoltam,hogy nem ér Arsenal-lal,vagy Chelsea-val kezdeni,ezért a Coca Cola League 2.-ben szereplő,fél csillagos,Accrington csapatát választottam,majd 8 év vesződés után átszerződtem a Watford-hoz. Kellemes kis meglepetés volt az elején ez a menedzser mód,nagyon megtetszett,aztán amikor már a tulajdonosi elvárások ugyanazok voltak,akkor már egy kicsit untam az egészet.

Jelenleg új menedzser módot kezdtem,az előző karrierem nehézsége miatt most egy könnyebb utat választottam,egyenesen Arséne Wenger helyét pályáztam meg,már a második idényemnél tartok kedvenc csapatommal. Most boldog vagyok,mert már most 5-ös szintű menedzser vagyok. Ma már egy kemény meccsen vagyok túl,végülis egy rangadón, a Manchester Utd. csapatával játszottam idengenben,-a 3. fordulóban,mint ahogy a cím is mutatja- és hála Istennek sikerült 6-1 arányban győzedelmeskednem világklasszis nehézségen. Nem volt olyan nehéz meccs,de azért rendesen leizzadtam(a meccseket nem szimulálom,egyenként végigjátszom őket,4 perces félidőkkel).
Most vezetem a bajnokságot,ha jól emlékszem 7 ponttal,és sikerült egy-két játékost fejlesztenem már így a szezon kezdetén is...

Megérte megvennem a FIFA-t,már csak a menedzser mód miatt is,nincs annyira elrontva,mint ahogy azt sokan állítják,csak hát azért a távoli kameraálláson pixeles emberkéken még lenne mit javítani... No majd a 11-ben.

Mindenkinek jó játékot kívánok,majd még tudósítok a menedzser móddal kapcsolatban!