Monter




Volt egy vadász, aki egy hegy tetején élt feleségével. A vadász minden nap volt az erdőben így minden helyet, állatot és növényt ismert. Tudta mi gyógyít, mi mérgez, hova nem szabad menni, mitől kell távol maradni. A szigetországot amiben élt Mounternek hívták.
Történt, hogy a vadász nem a nyugati, hanem a hegynek a keleti része felé indult. Már 10 perce ment, mikor meglátott egy csapat zergét. Mivel a vadászatban profi volt könnyen megközelítette azokat. Mikor már kiszemelte a legkövérebb zergét és készült lőni, észrevette, hogy egy puma van tőle 20 méterre és felé tart. Nem mozdult mert nem akarta ingerelni. Tudta, hogy a puma szemtől szembe nem támad nála magasabb dologra, de nem árt az óvatosság és a zergéket is elijesztheti. A puma ránézett, aztán a zergékre és várt. A vadász nem akart bántani egyilyen ritka állatot így úgy csinált minha nem vette volna észre. Rácélzott a kiszemelt zergére és közben egy másikat is figyelt...és lőtt. és lőtt. Kettő zerge hullott el nyíllal a nyakukban és 1 a vadász szerencséjére kitörte a lábát.
A vadász negyon örült mikor kötelet kötött a zergék lábára, {hogy hazahúzza} mert ritka volt, hogy ennyi húst szerzett.
Miközben húzta haza a zergét a fejéban egy hangot hallott:
-Adj ennem!
Megfordult és ott volt a puma amit a zergéknél látott. Nem tudta mire vélje, hogy a puma nem ugrott rá hátulról és hogy hangokat hall.
Jól megnézte a pumát és látta, hogy a puma izmos, szép, élesek a fogai, de nagyon sovány. Odalépett az egyik zergéhez és levágta annak az egész combját. Odadobta a puma elé. A puma meghajol előtte és elkezdett enni. A vadász továbbmet és már a puma sem követte. Sietett haza, mert a banditák hegye közel volt a birtokához. Bár felesége profi amazon volt, féltette őt.
De otthon minden rendben volt. Finom vacsora várta és meleg kályha. Másnap elindult fát vágni, mert közeledett a tél és alig volt már tüzifa. Elindult hát az erdő legrégibb részéhez, mert ott voltak a legrondább, legszáradtabb, legnagyobb és legjobban égő fák.


FOLYTATÁS január 15.

Remálem tetszik és nem, nem mondom meg mi a folytatás...