... Mikor odaért körülnézett, és elkezdett vágni egy magas fát. A fa kidőlt. Miközben húzta hazafelé a fát hirtelen egy bandita ugrott a nyakába. A vadász lerázta magáról és kardot rántott volna, de csak most vette észre, hogy otthon felejtette. A baltájáért kapott, de a bandita rátaposott, hogy ne tudja felemelni. A bandita előrántotta kését és már döfött volna mikor egy puma ugrott rá és harapta el a torkát. A vadász megint hallotta a fejében a hangot:
-"Te megmentettél az éhhaláltól, én meg téged ettől. Legyünk társak!"
-Te tudsz gondolatban beszélni? -kérdezte Garalt a pumát.
-"Igen tudok. Ha a társam leszel erőnk és reflexeink folyamatosan nőnek, és emellett idő minket meg nem ölhet." -hallotta Geralt ezt a mély, különös, tiszta és egyben misztikus hangot.
-Társad leszek. -adta meg a választ a vadász.
A puma bólintott. Geralt elvette a bandita cuccait és haza indultak. Otthon a feleségének elmagyarázta mi történt vele és, hogy el kell hagyniuk a hegyeket, mert talált egy parancsot a banditánál, hogy ölje meg őket.A felesége Ashly elfogadta, hogy a sziget sík része felé mennek és szerencsét próbálnak.
Először is összepakolták a fontos cuccokat azután a lovakat meg hozzászoktatták a pumához, és elindultak. Estére elérték az első falut. Sokan megijedtek a pumától, de ez őket nem érdekelte. Kikötötték a lovaikat és bementek a városházára, hogy megnézzék a küldetéstáblát. Ez egy olyan tábla amire bárki felrakhatta küldetését, hogy a kalandorok, vagy hősök elvégezzék. Volt ott egy küldetés, ami nem tűnt nehéznek és a jutalom is szép volt:
"Egy csapat ghoul ellopta a kürtömet. Hozzátok vissza és bőséges jutalmat kaptok!"
Ezt elvették és mentek megkeresni a varázsló otthonát. Megkérdeztek sok embert és megtudtá, hogy a város legszélén egy zöld házban lakik agy druida. Hát elindultak...


Folytatás: Január 29-én csütörtökön!!!
Remélem tetszett ez a rész is...