Olvasó ez neked szól!

Egyik nap megnéztem a Bosszúállók nevű filmet. Nagyon tetszett. Majd utána megnéztem a Prince of Persia filmet. Hát, mit ne mondjak, eléggé nagy a különbség... vagy tévedek? Nem hinném. Na de mire is akarok ezzel kilyukadni? Miért teszem fel magamnak ezeket a kérdéseket? A válasz roppant módon egyszerű: Képregényfilm vs. videójátékfilm.

Kezdjük a legelején. Van egy képregény sorozat (Avengers) és egy remek filmrendező úgy dönt hogy elkészíti a filmes változatát. Persze olyan extrákkal, mint például, hogy a Vasember filmeknek (egy és kettő) a stáblistája után egy kis filmrészlet következik, ami lényegében meghirdeti a Bosszúállókat és összekapcsolja a szálakat. Én ettől az ötlettől letaglózódtam a földre... szó szerint. Felcsigázott a film vége és újra, meg újra meg akartam nézni hogy megtudjam mi fog történni. És, láss csodát, a Bosszúállók hatalmas siker lett. Mindenki tudta ki az a Loki, mi az a Teseracht és mindenki tudta, hogy mit jelent a film címe. Ez nem csak a Bosszúállókkal történt meg, hanem szinte az összes mostanában készült képregényfilmmel (Thor, Hulk, Vasember részek). Ez az egyik fele, a másik még csak most jön....

Majd jött a Prince of Persia.... Csalódás. Nem is kicsi. Ekkor merült fel bennem az a kérdés, hogy: EZ MEG MI A FRANC?! NEM IS ÚGY TÖRTÉNT! A HŐSNEK NINCS IS NEVE CSAK AZ HOGY HERCEG! JERKSSS!!! Lehet hogy túlságosan is nagy elvárásokat tápláltam a film iránt, lehet hogy a játék köntöse nem illett volna egy filmbe sőt az is lehet hogy egyszerűen túl véres volt a játék (hahahahaha). Meglehet.... De azért gondoljunk csak bele: Van egy előre megcsinált játék, ami meg van áldva egy úgy ahogy eladható történettel és nem veszik a fáradságot a filmrendezők ahhoz, hogy rendes filmet csináljanak belőle. Mondjuk olyat amit egy vérprofi játékos is szívesen nézne meg.

Jön hát a kérdés: Meg fog ez valaha változni? Nagyon remélem, hogy igen. Ugyanis amíg nem láttuk az Assassin's Creed vagy a Bioshock filmet bármi megtörténhet... Ismétlem, BÁRMI.