Ghost

Az egyik leggyakoribb és talán legidegesítőbb lény a játékban.Mivel halhatatlan - ezt a játékban az életben nem tudjuk meg, haha - , akárhányszor ájulásig ütjük, mindig vissza fog térni, hogy az agyunkra menjen, és korai szívinfarktust okozzon.Mozgási sebessége a miénkkel párhuzamosan változik; ha utolér, hirtelen támad, és ha hagyjuk magunkat, szép nagyot képes sebezni.Némelyik példány nyakon harap, mások a mellkasunkat ragadja meg, és satuszerűen szorítani kezd, megint más a hajával igyekszik minket a túlvilágra küldeni.
Van ellenük speciális fegyver: egy világító tőr, amit, ha a mellkasába szúrunk, fekve marad, és egész további napjainkat végigkísérő, iszonyatos hangokat ad ki.Ám ha kihúzzuk, néhány másodperc múlva magához tér, és ismét kezdi a rémisztgetést.
Nála van igazán érvényben a "Szégyen a futás, de hasznos!" - elv.Ha csak tehetjük, fussunk előle, mert esélyünk sincs elpusztítani véglegesen.
Különböző szintű egyedeik lelhetők fel a játék során: az egyszerű, hamar elterülő típustól a tőrrel sem megállítható, remegő fejű, teleportáló borzalomig.
Megjelenését mély, hajókürthöz hasonlítható hang, valamint a képernyő elkásásodása hamar jelzi.Henry-nek szörnyű fejfájása támad tőlük; ilyenkor a kép vörösen villog, és főhősünk a halántékát szorítva igyekszik úrrá lenni fejgörcsein.


Wall Man

Hihetetlenül nagyot csap, és ezt kivételesen gyorsan teszi.Ezt ellensúlyozza ama tulajdonsága, hogy képtelen a helyváltoztatásra.
A falból bukkan elő, de csak derékig nyúlik ki belőle.Arca olyan, akár egy borzalmas kínokat átélő, üvöltő, torz emberé.Hosszú, vékony karja és nagy kézfeje van, amellyel, ha eltalál, alaposan leviszi energiánkat, ás ráadásul még hátráltat is.
Két vágással leteríthető, ám ettől csak elájul.Pont annyi időre, hogy képesek legyünk kikerülni...
Jelenlétét hörgések, morgások és jellegzetes, hátborzongató, szakadó és recsegő hangok jelzik.
Vigyázzunk vele, nagyon ért ahhoz, hogy meglepjen.Viszonylag gyakori.
Kicsivel nagyobb egy embernél.