Scraper

A játék legemberibb külsejű lénye.Egy átlagos férfi méreteivel rendelkezik; testalkata szálkás, karcsú, erőteljes.
Jóval kisebb termetű, mint a hozzá nagyon hasonlító Missionary; a Scraper kevésbé hirtelen természetű, nem olyan harapós, de viselkedésük megegyezik.
Sötétbarna bőrköpenyt és hosszú, könyékig felérő, véres gumikesztyűt visel.Fején egy barna zsák található, amely kötéllel van körbehurkolva.Ehhez a harmonikus kollekcióhoz tartozik még egy szintúgy barna kordbársony nadrág és egy matt fekete bakancs is.
Meglehetősen veszélyes: acélpengében végzőző tonfával támad ránk, amit nagy szeretettel használ is.Ha észrevesz, hihetetlen sebességgel szaladni kezd felénk; derékból kissé meghajolva, nagy teret befoglaló lépésekkel vágtat.Képes kivédeni a pisztolygolyókat fegyverével, és ezt egymás után többször is képes velünk eljátszani, tehát nem az ostoba lények kategóriájába tartozik.A nagy erő+gyorsaság+intelligencia kombó ellenünk nem igen kedvez, tehát vigyázzunk vele!
Egyetlen előnyünk vele szemben, hogy teljesen vak: ha lekapcsoljuk lámpánkat, mielőtt meglátnánk magát a lényt, egyszerűen kikerülhetjük a sötétben.Persze csak óvatosan, hiszen az ütközést azért ő is megérzi, és nem veszi jó néven.
Teljesen néma, csak a statikus zörej jelzi, hogy a közelben van.Ha késélezéshez hasonló hangokat hallunk, készüljünk fel egy rohamra a részéről.
A játék vége felé találkozhatunk vele, és ahol előfordul, ott van belőle dögivel.Általában magányosan járőrözik, maximum hármas csoportokban.A Templomban azonban van egy szoba, ahol Hard fokozaton hemzsegnek a Scraper-ek; négyzetméterre jutó egyedeinek száma olyan magas, hogy ha ide betévedünk, kezdjünk imádkozni, hogy kitaláljunk innen, és ne bámuljunk bambán a Game Over feliratra.