Insane Cancer

A játék talán legmorbidabb, és egyben legtermetesebb lénye.Már messziről észrevehetjük fakó, szürkésfehér színéről és kövér, tumorokkal teli testéről.Neve kiválóan illik rá; a rezgő, fekete daganatok gazdagon borítják tésztaszerű, laza kötésű bőrét.
Hatalmas méretéhez lomha mozgás dukál, ám véletlenül se becsüljük alá: ha elszaladunk előle, és nem bántjuk, meglepő, kíméletlen gyorsasággal üldözni kezd egészen addig, amíg utol nem ér.
Amikor rátalálunk, ülve vagy fekve húzza a lóbőrt.Itt kel kihasználni lustaságát: amíg feltápászkodik, nyugodt szívvel megölhetjük.Vigyázat: SOSE hagyjuk felkelni, ha pihenés közben találkozunk vele, mert kapunk a pofánkba, ha nem reagálunk rögtön!
Teste aránytalan: vaskos lábai rövidek, lábfejei aprók, karjai a térde alá érnek, nyaka hiányzik, arca nincs.
Ha hagyjuk kibontakozni, ujjatlan kézfején lévő, borotvaéles karmaival osztja a pofonokat.Esetleg a feje fölé emeli két karját, és ököllel sújt le ránk.Ez utóbbi nagyobbat sebez!Ha épp nincs pofozkodós kedvében, akkor egész egyszerűen ránk borul.Akár futás közben is leüt a lábunkról, tehát vigyázzunk vele, veszélyes ellenfél!
Még harc közben is néma, fájdalmának nem ad hangot; csak a statikus zörej jelzi közeledtét.Egyedül akkor hallhatjuk mély morgását, amikor elpusztul; ilyenkor lassan hasra vágja magát, majd egy halk mordulás kíséretében kimúlik.
Jellegzetessége, hogy halála után teste úgy ereszt le, akár egy kipukkadt vízhólyag.
Egyedszáma alacsony: mindenhol előfordul, de meglehetősen ritkán futunk össze vele.Mindig egyedül van; ha több található is egy helyen, egymástól távol alszanak, és nem segítik egymást a támadásban.