Tremer

A játék leggyengébb ellenfele.
Tökéletesen hasonlít egy szép kövér meztelen csigára.Különböző méretekben és színekben találkozhatunk vele, bárhol előfordul.Benne semmi agresszivitás sincs, csak vakon csúszik a falon, a földön, rácson.
Egyetlen taposó mozdulattal elpusztítható, de ha véletlenül lépünk rá, apró sérülést okoz, viszont a lény szétpukkan a talpunk alatt..A plafonról ránkpottyanva szintúgy sérülést okoz.
Jelenlétét nyálkás, cuppogó hang jelzi.


Toadstool

Külsőre olyan, akár egy vékony, hosszú bot, aggyal a tetején.A földből függőlegesen áll ki, és enyhe hullámzó mozgást végez.
Mivel csak kisebb-nagyobb csoportokban találkozhatunk vele, egyetlen csapással több példánya is megölhető.Óvatlan érintésre sebez, de mást nem igen csinál; ha elpusztul, nem marad utána tetem, mindössze köddé válik.
Létezik egy fehéres színű, sápkóros változata is - a Whitestool - , amelynek egy csápszerű nyúlványban végződik a "feje", de ezen kívül semmiben sem tér el fekete unokatestvérétől.
Jelenlétét furcsa, recsegéshez hasonlítható, valamint cuppogó hangok jelzik.Halálakor felmordul.Ember magasságú.


Patient

A méltán híres nővérkék egyik, és egyben legtermetesebb tagja: magassága meghaladja a 230 centimétert.
Arca közepén egy függőleges vágás található, így fejének két oldala jó néhány centivel elcsúszik egymástól..Régimódi fityulát és szürkésfehér nővérruhát visel.Kezében sokszor vascsövet tart, és azzal támad ránk.
Lomha, szinte butának látszó ellenfél, de ha megindul, egy gyors tank erejével ront nekünk.Hatalmasat képes ütni, és ez az ütés sem mondható lassúnak.
Nem könnyű elpusztítani: néhány erősebb csapás után ájul csak el, és kétszer kell rátaposni, hogy a földön is maradjon.Ha megütjük, gusztustalanul, szinte már emberien böffent egy nagyot.Lövésnél ez nem következik be.
A Room egyik híressé vált humoros jelenete, amikor Henry a lépcsőn küzd meg néhány nővérrel, és amint azok elesnek, már gyönyörűen pattognak is lefelé a fokokon, minden döccenésnél egy apró büfit hallatva.
Meglehetősen ritka.