The One Truth

A játékban mint mini-boss jelenik meg, majd később ellenfélként is nehezíti a játékot.
A létező legtermetesebb lény a játékban - persze a boss-on kívül.Hasonlít egy Wall Man-re, de arca nincs, és csak a feje akkora, mint egy ember.Nem a falból jön elő, hanem egy fémkeretre feszített bőrdarabból, amit láncok tartanak meg.
Óriásit képes ütni, és méreteihez képes riasztóan gyors is.Nem nehéz megölni, de azért jó néhányszor meg kell csapni, mielőtt elpusztul.
Ha megöltük, egyszerűen előrebukik, és a fémkeret, a lelógó lénnyel együtt, a láncok segítségével felhúzódik, majd eltűnik.
Hasonló hangrepertoárral rendelkezik, mint közeli rokona, a Wall Man, de az ő morgása sokkal mélyebb és hosszabban elnyújtott.
Nagyon ritka.


Saját vélemény

A Room volt az első Silent Hill rész, ami a mancsaim közé akadt.Most kezdtem el másodjára a 3. részt, de bevallom, nekem a 4. jobban tetszett.Mélyen beleéltem magam Henry szerepébe, eggyé váltam a világával.Az eddig látott részekből Henry karaktere fogott meg leginkább; szinte már sajnálom is, hiszen ő nem saját akaratából került Silent Hill-be.Egy egyszerű, hétköznapi férfi, unalmasan hétköznapi élettel és még szürkébb, hétköznapi lakással.
A játékot csak dicsérni tudom: mind képi világával, mind zenéivel magába szippantott, és napokig nem engedett el bűvöletéből.Hatalmas élmény volt, igazi horror kaland.A helyszínekről és a lényekről már nem tudok többet mondani, mindössze egyetlen szót: TÖKÉLETES.
Néhányszor már feladtam a küzdelmet; easy-n játszottam, de egy-két helyen olyan iszonytatóan nehéz volt, hogy már a joystick-ot harapdáltam mérgemben.Ilyenkor egy szál cigi, egy nyugodt sóhaj, és megnyomni a Start gombot: indulunk tovább.
Egyszer halt csak meg szegény Henry a kezeim között, és ez magamhoz képest nagyon jó halálozási ráta.
PlayStation-ön játszottam, mindig késő este és néma csendben, zárt ajtónál/ablaknál, hogy még erősebben fojtogasson a bezártság, a magány érzése.
Mindent összevetve kiváló játék, egy igazi kincs, gyűjteményem ékköve.

Értékelés:

Grafika: 98%
Zene: 100%
Játékélmény: 100%