Double Head (néhol Splithead)

Egy megtermett rottweiler méreteivel rendelkező kutya.Teste masszív, erős; lábai hosszúak, mancsa széles, farka és füle hiányzik.Szeme nincs.Szőrtelen, feketére égett bőre több helyen is véres fáslival van körbetekerve.
Neve megtévesztő: nincs két különálló feje, hanem csak egy, amely a homloktól a garatig függőleges vonalban kettényílik, így alsó állkapcsa és a nyelve is.Ebben a "szájban" nincsenek fogak, csupán szorítani képes vele, harapni nem.
Mozgása fürge, ügyesen kerülget bennünket.Kézi fegyverrel jóval nehezebb végezni vele, mert ha közel engedjük magunkhoz, lábunkat megragadva lelkesen csibészelni kezd.Ha elszaladunk előle, mi sem természetesebb: utánunk rohan.Mikor utolér, egy dühödt morrantás kíséretében a vállunkig felugrik, és meglehetősen nagyot is sebez az efféle akciójával.
Sosincs egyedül: ha eggyel találkozunk, készüljünk fel arra, hogy a közelben akár három-négy példány is járőrözik.Némi intelligenciára vall, hogy ha egyedül jön velünk szemben, nem támad rögtön, hanem egy panaszos vonyítással a prédához - azaz hozzánk - hívja a többi egyedet.Amíg meg nem érkezik a falka többi tagja, addig a magányos példány nem mutat agressziót.
Szívós és kitartó: már-már idegesítően sok nafta kell neki, és ha nem vagyunk alaposak, a földön fekve rángatózni kezd, és taposás híján ismét nekünk ront.
Egy hatalmas előnyünk azért van vele szemben: imádja a Beef Jerky-t, tehát ha nem szándékozunk megvívni ellenük a csatát, egyszerűen elpottyantunk néhány húsos csomagot a közelükben, és meg is oldódott a szűk folyosón való átjutás problémája!Ezzel a módszerrel a velünk szemben álló összes (akár öt!) egyedet lefoglalhatjuk, ezért ha ilyen csomagot találunk, sose hagyjuk ott!Jól jön, ha nem akarunk töltényt pazarolni a kutyusokra.
Nagyon gyakori, mindenhol előfordul.Más érzékszerv híján a szaglására szorítkozik.
Még mielőtt megpillantanánk a kutyát, jellegzetes, mély és öblös morgást, valamint marcangoló hangokat hallunk.Ez és a statikus zörej felkészít az előttünk álló harcra.
Vigyázzunk vele, nagyon sunyi tud lenni!Összedolgoznak: külön-külön és egyszerre is támadhatnak!