Igen, ekkor indult el Liberty Cityben a 3D-s élet, egy akkor már nem ismeretlen, de névtelen főszereplővel, Claude Speeddel. Ő a főszereplője a Grand Theft Auto második részének is, valamint szintén helyet kapott a későbbi GTA San Andreasban, mint mellékszereplő. Az akkor még csak PlayStation 2-re megjelenő GTA III (PC-re csak hónapokkal, Xbox-ra csak évekkel később adták ki a gyöngyszemet) hatalmas sikert aratott, többek között felkerült az IGN „minden idők legjobb játékai” toplistájának 35. helyére. Ugyan a fogadtatás kissé megosztotta a közönséget, sokaknak nem tetszett a brutalitást képviselő játékmenet, velük szemben viszont kialakult egy több millió főből álló rajongótábor, akiket a mai napig kiszolgál a Rockstar.

És most újra itt van az a bizonyos harmadik rész, újra eljött, ám ezúttal kicsit más formában. A Grand Theft Auto 3 tízedik születésnapja alkalmából csak úgy magától (azért lehet, hogy a Rockstar keze is benne van a dologban) újra megjelenik, de nem akárhogy. 



 

A játék a kétmagos, iOS-t (iPhone4, iPhone4S, iPad2) és Androdidot (Droid X2, HTC Evo 2, LG Optimus 2X, Motorola Atrix, Samsung Galaxy S2, Acer Iconia, Asus Eee Pad, Motorola Xoom, Samsung Galaxy Tab 10.1) futtató gépekre lesz újra elérhető. A későbbiekben ez kicsit változni fog, az egymagos téglákon is működőképes állapotra bírhatjuk a brutalitásnak e klasszikus megtestesítőjét. Ez annyit jelent, hogy a számos Androidos készülék mellett az iPad, illetve az iPod Touch 3G és iPod Touch 4G tulajok is gond nélkül élhetik át újra a kalandot.


És ez még mindig nem minden! A Rockstar egy limitált példányszámban kapható kis csomagot is kiad a jubileumi évforduló alkalmából. A pakkban megtalálható Claude egy 30 cm-es akciófiguraként. A már megszokott öltözet mellé mellékelve van egy gyönyörű narancssárga börtönruha, valamint számos ütő-és lőfegyver is. Az összeállításból mindössze 1500 darab készül összesen, darabja 149.99 dollár.