November rögtön egy nagy eseménnyel indult, hiszen a hónap első napjaiban rendezték az idei BlizzCont, ahol leleplezték a Diablo régóta várt negyedik részét. De természetesen nem ez volt az egyetlen újdonság: bemutatkozott az új World of Warcraft kiegészítő, a Shadowlands, mint ahogy a jókora megújulást hozó Overwatch 2-t is itt jelentették be. Mindemellett pedig a legújabb Hearthstone kiegészítő, a Descent of Dragons, valamint az új auto battler játékmód, a Battlegrounds is itt debütált.

diablo-4-lilith-festek-omlott-az-arcomra.jpg

Volt egy másik "egykiadós" rendezvény is a hónapban, az X019, ahol a Microsoft újdonságait láthattuk. Megérkezett például az első Age of Empires 4 videó, bejelentették, mikor jön a Halo: Reach PC-verziója, de leleplezték az Obsidian Entertainment, a Rare és a Dontnod Entertainment új projektjeit, illetve néhány további újdonságot is.

x2019-london.jpg

Olyasvalami is történt novemberben, ami már nagyon régóta nem: bejelentettek egy új Half-Life-játékot. Üröm az örömben, hogy nem az ősidők óta várt harmadik rész volt az, hanem a Half-Life: Alyx, egy kifejezetten VR-ra fejlesztett, de teljes értékűnek szánt játék, mely az első és a második rész között játszódik. Márciusban érkezik.

Kapcsolódó hír: Bemutatkozott a Half-Life: Alyx – Ilyen lesz a Valve új VR játéka

halflifealyx8.jpg

Egészen váratlanul, mindössze egy nappal a Rune 2 megjelenése után a fejlesztő Human Head Studios bejelentette, hogy lehúzzák a rolót. A Bethesda keze is benne volt azonban a dologban, ők ugyanis ezzel párhuzamosan új stúdiót hoztak létre Roundhouse néven, ahova fel is szipkázták a 2006-os Prey mögött álló gárda nagy részét.

Hivatalosan is leleplezték Sonic új külsejét, miután befutott a Sonic the Hedgehog-mozifilm legújabb előzetese. Az első trailer után óriási népharag zúdult a Paramountra, akik emiatt úgy döntöttek, újradizájnolják a karaktert, aki immáron abszolút játékhű külsőt kapott - a rajongók legnagyobb megelégedésére.

sonicintljcarreyforwardrundgtl1shtuk-920x584.jpg

Lezajlott a 2019-es Golden Joystick Awards. A díjátadón leginkább a Resident Evil 2 örülhetett, mely az Év Játéka kitüntetés mellett egy másik kategóriát is elvitt. Szintén két kategóriában nyert a Days Gone, de vitt haza díjat többek között a Control, a Gears 5, a World of Warcraft: Classic, a Devil May Cry 5, az Apex Legends és az Outer Wilds is.

Egy váratlan bekebelezés is jutott erre a hónapra: a Codemasters bejelentette, hogy 30 millió dollárért felvásárolták a Slightly Mad Studios csapatát. Nekik köszönhetjük a Project CARS-szériát, melyeket megelőzően a két Need for Speed Shift-epizódot készítették - egy, a versenyzős műfajban tapasztalt csapatot szerzett tehát magának a brit kiadó.

Bejelentette visszavonulását Vizicsacsi. Kiss Tamás hazánk egyik legismertebb és legsikeresebb esportolója, aki League of Legendsben ért el kiemelkedő eredményeket, elsősorban a Unicorns of Love színeiben, idén pedig - immáron a Splyce játékosaként - a világbajnokságra is kijutott. A 26 éves esportoló úgy fogalmazott, már nincs meg benne a kellő tűz és motiváció a folytatáshoz.

vizicsacsi-10.jpg

A Sony hamar megtalálta a váratlanul távozó vezérigazgató, Shawn Layden utódját a Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios élén. Az elnök az a Hermen Hulst lett, aki a Killzone-játékokért és a Horizon: Zero Dawnért felelős Guerrilla Games vezetője volt - mostantól már 14 belsős stúdióért felel. A Worldwide Studios előző elnöke, Josida Suhej egy indie fejlesztőkre fókuszáló részleg vezetője lett.

hideo-kojima-hermen-hulst.jpg

Novemberben folytatódott a nagy címek áradata: megérkezett a Death Stranding, a Star Wars Jedi: Fallen Order és a Red Dead Redemption 2 PC-verziója is, de ebben a hónapban debütált többek között a Need for Speed Heat, a Planet Zoo, a Pokémon Shield & Sword és a Shenmue 3 is.

Folytatás holnap, benne a decemberi történésekkel!