A játékok világában ugyanis megtanulják megoldani a problémákat, és olyan készségeket fejlesztenek ki, mint a szervezés, az absztrakció és a stratégia. 

Azonban ahogy kinőnek ezekből, egyre inkább olyan összetettebb dolgok felé fordulnak, mint a kreatív társasjátékok, amelyek vadiúj kihívásokkal vannak tele, és talán az egyik legjobb módját jelentik annak, hogy felkészüljenek a való világra - ahol a problémamegoldás az egyik olyan készség, amelyre minden nap szükségük lesz.

Valójában hogyan segítenek ezek a játékok kreatívabbá válni? 

A legtöbb társasjáték ösztönzi a játékosok közötti kommunikáció valamilyen formáját azáltal, hogy külső ingert ad, amelyre reagálniuk kell. Ezek gyakran stratégiát, együttműködést, problémamegoldást és egyéni kreativitást foglalnak magukban a legjobb eredmény elérése és a győzelem érdekében. 

tarsas.jpeg

A tudomány azt mutatja, hogy az agyunk akkor a legkreatívabb, amikor szórakozunk. Ha nyugodtak vagyunk, az agyunk véráramlása a prefrontális kéregbe megy, ami elősegíti a jó kritikai gondolkodást és a kreativitást. Amikor azonban stresszesek vagyunk, az agyunkba irányuló véráramlás a hipotalamuszba vagy a „hüllőagyba” költözik, amely adrenalint küld a testünkbe, kiváltva különböző reakciókat. 

Mindaddig tehát, amíg nem stresszeljük túl magunkat, erősebbé és jobban alkalmazkodóvá tehetjük az agyunkat a minket érő új ingerekre. 

Képzeljünk el egy társasjátékot, amelynek csupán a képzeletünk szabhat határt!

Amennyiben szeretjük az asszociációkat, a nem túl egyértelmű következtetéseket és szabadjára engedni a képzelőerőnket, akkor a Társasjátékrendelés.hu-nál kapható Imagine társasjátéknak mindenképpen a polcunkon van a helye. 

A játék maga igazán szórakoztató, a szabálya pedig roppant egyszerű, és pontosan emiatt remek választás lehet például egy játékestre. Nevezhetjük akár az Activity trónkövetelőjének is, amely nagyon sokáig az egyetlen igazi klasszikus partijátéknak számított, de most már azért kiegyenlítettebb a küzdelem. 

Arról nem is beszélve, hogy a már több mint 10 éve elindított Mensa Társasjátékversenyen 2017-ben az év társasjátéka lett családi kategóriában. Egyébként ennek a versenynek az ötletét egy hasonló amerikai rendezvény adta, és a legfőbb célja, hogy segítse a vásárlók döntését és a társasjáték-kultúra fejlődését Magyarországon. 

Hogyan kell játszani?

A doboz egyrészt tartalmaz 35 db pontozókorongot és 65 db feladványkártyát. Továbbá 60 db átlátszó kártyát, amelyeket kedvünk szerint összeilleszthetünk, egymásra rakhatunk, variálhatunk és mozgathatunk, de úgy, hogy a többi játékos minél előbb kitalálja a helyes megoldást (film, foglalkozás, kifejezés, stb.). 

Az Imagine egyik nagy előnyének számít, hogy nem szükséges csapatokat alkotni hozzá. Ennek köszönhetően pedig páratlan játékosszám esetén is előny szerzése nélkül gyűjthetjük a pontjainkat.