Van élet az RPCJ után?

Mivel egy idő elteltével túlságosan sokáig tartott egy-egy bemutató elkészítése, valamint FreddyD nehezen volt képes összeegyeztetni az RPCJ-t a mindennapi teendőkkel, ezért 2011-ben megszűnt Magyarország legszórakoztatóbb, játékokkal foglalkozó videóblogja. Szerencsére azonban bohócmaszkos kedvencünk nem tűnt el a süllyesztőben, továbbra is minden (kisebb-nagyobb csúszásokkal) héten kedveskedik hűséges nézőinek egy-egy videóval.

FreddyD háborús filmjei

A mester jelenléte meghozta a sikert. Ő készítette el a csatorna legelső filmes videókritikáját, amely a 2008-as „Tekerd vissza, haver!”című alkotás bemutatója volt Jack Black főszereplésével. A siker nem maradt el, de hiába, FreddyD kénytelen volt felhagyni ezzel a projektjével is, ugyanazon okból, amiért a Rossz PC Játékok is véget ért: egyre kevesebb ideje maradt a felkészülésre, volt, hogy hónapokat csúszott a bemutatókkal és nem tudott megjelenni a sajtóvetítéseken. Azonban mindmáig remek kapcsolatot ápol egykori munkatársaival, különösen Zolyval jó a viszonya, de erről majd csak később.

Mindig szakított időt a rajongókra, egyetlen hónapra sem hagyta cserben követői lelkes táborát, újra és újra előrukkolt valami frissel, amivel megnevettethette, vagy akár el is gondolkoztathatta a közönségét. Amellett, hogy aktívan ténykedett a weben, éveken át szerkesztője volt az Otherworld nevű élménymagazinnak. A főszerkesztő maga kereste meg FreddyD-t, akit a Rossz PC Játékok sorozaton keresztül ismert meg, és mivel látta a fiatalemberben a tehetséget, ezért felkérte, hogy csatlakozzon az akkor még szinte teljesen ismeretlen online csapathoz. FreddyD rábólintott az ajánlatra, csupán egyetlen feltétele akadt: semmiképpen sem akart játékokkal foglalkozni. Hogy miért? Nos, elmondása szerint „szenvedélyesen rajong a filmekért”; ezen apropóból szeretett volna elszakadni a játékipartól és inkább Hollywood irányába fordulni.

Edszensz Nonszensz

Rögtön az RPCJ után FreddyD fejest ugrott a filmek világába, és mit ad isten, a rossz játékok után a rossz filmek kerültek terítékre. Véletlenül ragadt bele ebbe az ördögi körbe. Mivel lelkesen gyűjti a dobozos filmeket, meglepve tapasztalta, hogy már papírcsomagolásban is áruba bocsájtják kedvenc médiatermékét, méghozzá elenyészően alacsony áron, ráadásul egyes esetekben az ember egyszerre két filmet kap a pénzéért. Egyszer aztán elhatározta, hogy vesz magának egy ilyen 99 forintért vesztegetett DVD-t. Amint a lemez bekerült a lejátszóba, már biztos volt, hogy amit a képernyőn látott, nem marad szó nélkül: ebből videó lesz. Innen eredeztethető a  „99 forintos DVD” sorozat.

„Néha meglepően jól lehet szórakozni azon, hogy milyen rossz.” - fogalmazta meg FreddyD a sorozat lényegét.

Végül ezt a vállalkozását is elérte a vég. A YouTube nem egyszer figyelmeztette FreddyD-t a szerzői jogok megsértése végett, és olybá tűnik, mostantól ezeket a névtelen filmeket is szűri a rendszer, ami további bajokat szülhet a csatornának. Ezek után ő úgy gondolta, jobb a békesség, ezért a múlt héten felkerült a sorozat legutolsó darabja, mellyel végleg elbúcsúztatta az olcsó DVD-ket.

„Ha a YouTube nem lenne olyan, amilyen, akkor csinálnám szívesen, de így csak magam alatt vágom a fát. Szerettem ezt a rovatot, de ezt a stresszt nem éri meg.” -- mondta a 99 forintos DVD-k kapcsán.

Mindannyian sajnáljuk, hogy mostantól ez a műsorblokk is megszűnik, ám van, hogy eljön az a pont, amikor már nem akar az ember harcolni azért, hogy később még tovább támadhassák. Szerencsére azonban az igazi szerelem tovább él.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!