Egy olyan hatalmas várakozást megelőző program esetében, mint amilyen a Battlefield 4, nem valószínű, hogy minden zökkenőmentesen fog zajlani az első órákban vagy akár napokon. Ahhoz, hogy elkerüljük a túlterhelt szerverek által okozott agyvérzés-közeli állapotot, érdemes lehet nekünk is felkészülten várni a megjelenést.

Töltsd le a klienst minél előbb!

Ennek első lépcsős mozzanata lehet az, hogy előtöltjük a játékot, amit ma 11 órától már megtehetünk -- ehhez persze az is kell, hogy a termék aktiválva legyen az Origin rendszerében. Ezzel rengeteg időt megspórolhatunk, valamint a szerverek túlterheltségén is csökkenthetünk.

Frissítsd a drivereket!

De ha előtölteni még nem tudtok, akkor is van mivel készülni! Először is érdemes lehet VGA-drivereket frissíteni, melyekből nemrég érkeztek olyan verziók, melyek Battlefield 4-re optimalizáltak a szakemberek. Nvidia videokártyával rendelkezők erre, AMD/ATI-sok pedig erre fáradjanak az új illesztőprogramokért. Ne feledjétek, hogy a 64 bites Windows ideálisabb környezet a Battlefield 4 futtatásához!

Gépigény

Gépigény rendben van? Ha nem vagy benne biztos, hogy a játék elindul majd a gépeden, a Can You Run It című oldalon ellenőrizheted azt. Csak engedélyezd az oldal számára a JAVA applikáció futtatását, ami összeszedi a gépedben meglévő hardverek listáját, és összehasonlítja a program hivatalos gépigényével. Ha nem akarsz bíbelődni a fenti oldallal, akkor ellenőrizheted a gépigényt a hír alján lévő adatok összehasonlításával is.

Windows karbantartás

Operációs rendszerünk karbantartása is fontos lehet, mielőtt belevágunk az online csatározásokba. Ez persze nem csak a Battlefield 4 kapcsán válik hasznossá, érdemes minden héten legalább egyszer lefuttatni egy víruskereső programot, vagy töredezettségmentesíteni merevlemezeinket. Víruskeresőnek mi az ESET Smart Security programot ajánljuk, amihez magazinunkban minden hónapban adunk egy kódot, ezzel ingyenesen használhatjátok azt, alternatívának pedig az Avast vagy az Avira ingyenes verzióit.

A winchesterek töredezettségmentesítése is hasznos dolog, hiszen ezzel gyorsíthatunk a programok töltési idején. Ehhez használhatjátok a Windows beépített programját (csak írjátok be a keresőbe, hogy "töredezettség"), vagy ha megfogadjátok a tanácsunkat, letöltitek az ingyenes Smart Defrag nevű programot, ami gyorsabb és jobb munkát végez.

Hasznos -- és egyben ingyenes -- az Advanced System Care című program is, ami többek közt kitakarítja operációs rendszerünk hibás registry-bejegyzéseit, valamint kipucolja a sok telepítőprogram által a merevlemezünkön hagyott felesleges fájlokat is. Töltsétek le, telepítsétek fel, használjátok. Ha mindez megvan, már nyugodtan hátradőlhettek velünk együtt, és várhatjátok október 31-ét.