A Rockstar annak idején azt ígérte, hogy a GTA 5 2014-ben egy jelentős kiegészítőt kap, ami új singleplayer missziókkal, vagyis egy új kampánnyal bővíti a játékot. Ezt sosem kaptuk meg, jelen állás szerint pedig hiába is várunk erre, a fejlesztők minden idejét a GTA Online új tartalmakkal való ellátása foglalja el.

A játék design direktora, Imran Sarwar az IGN-nek árulta el, hogy jelenleg minden kulcsfontosságú csapattag a GTA Online-nal foglalkozik, így a háttérbe szorul a szólista tartalmak elkészítése, sőt ezen a ponton nem úgy tűnik, hogy valaha is el fognak készülni, a multiplayer komponens ugyanis nagyobb sikernek bizonyult, mint amire a Rockstar számított. Hetente több mint nyolcmillió ember választja a kikapcsolódósa helyszínéül Los Santost, ami arra ösztönzi a fejlesztőket, hogy tovább támogassák az online világot -- Sarwar ígérete szerint ezt addig folytatni is fogják, ameddig van érdeklődés.

A kérdés ezek után az, hogy vajon milyen jövő vár a GTA Online-ra, mit tervez a Rockstar. Sarwar elég ködösen fogalmazott, mondván újfajta szórakozási módokat kívánnak elkészíteni, azt viszont világossá tette, hogy további Heist missziók megjelenésére kicsi az esély. Habár nagy sikert arattak a csoportos rablások, ezek elkészítése jóval nagyobb feladat volt, mint ahogy azt várták és több iteráció után tudták csak kiadni. Most más ötleteket igyekeznek megvalósítani, ezek közül az egyik pedig a jövő héten debütáló Freemode Events, amiről a kapcsolódó hírünkben olvashattok bővebben.

A GTA 5-ról szóló friss hírünk még az is, hogy a Rockstar immáron beszüntette az előző generációs konzolok támogatását. A szerverek ugyan nem állnak le, de további frissítések és új tartalmak már nem jelennek meg Xbox 360-ra és PS3-ra technikai korlátok miatt. Egyszerűen túl öreg a két gép.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!