pcguru-ajanlott2590x150.jpg

Manapság már szinte bármilyen színű, anyagú, típusú vagy épp méretű billentyűzet kapható, így nálam is járt már a hagyományosabb fajták mellett néhány apróság is, mint például a Razer Blackwidow V3 Wireless Mini Hyperspeed és a Razer Huntsman V2 Tenkeyless. Ezek a kompakt darabok méretük ellenére általában legalább olyan – ha nem jobb – szolgáltatot tesznek, mint nagyobb társaik, most pedig a Redragon kínálatából is kipróbálhattam egyet.

A Redragon Fizz Pro (avagy K616-RGB) egy letisztult, piros elemekkel díszített fekete dobozban érkezett, természetesen a gyártó tűzokádós logójával díszítve. A hatékonyság jegyében a csomagolás mellőz mindenféle fölösleges rést, teret és kitöltést, így a kis dobozt teljes egészében a billentyűzet foglalja el, egyetlen apró sáv kivételével, ami diszkrét zsebként tartozékait rejti. A Redragon Fizz Prohoz ráadásul meglepően sok extra jár, ugyanis az aprócska fakkban az USB-C kábel mellé elfér még a stílusváltás jegyében egy alternatív, piros színű szóköz és ESC billentyűtakaró, négy pótbillentyű, két aprócska csipesz a kicserélésükhöz, valamint egy Redragon matrica.

Maga a billentyűzet a méretét tekinte 60%-os (295.7x105.6x33.5 mm), vagyis közel a fele a megszokottnak, és mindössze 459 grammot nyom, így nemcsak helytakarékos, hanem roppant hordozható is, ha netán valaki útitársat keresne munkához vagy játékhoz. A fekete mechanikus billentyűket egy elegáns, piros keret fogja közre, alján pedig a két csúszásgátló és két kihajtható támasz mellett a módváltó kapcsoló, valamint egy burkolatba mélyesztett fakkban a vezeték nélküli csatlakozó kapott helyet. A Redragon Fizz Pro ugyanis a mellékelt USB-C kábel mellett akár vezeték nélkül is használható, Bluetooth vagy 2.4G csatlakozással, a dedikált zsebnek köszönhetően pedig nem kell azon aggódnunk, hogy mikor hagyjuk el az aprócska vevőt. A billentyűzet természetesen gamer perifériáknál már-már elmaradhatatlan RGB háttérvilágítást is kapott, ami bekapcsolásakor fényjátékkal köszönt, amennyiben pedig egy ideig nem nyúlunk hozzá, energiatakarékos módon magától lekapcsol. 

Redragon Fizz Pro szerencsére magyar kiosztással is kapható, és ugyan nyelvünk minden sajátos betűje elfért rajta, azonban méretéből adódóan sok funkció elérése különböző gombkombinációkhoz kötött. Ez az ilyen jellegű billentyűzeteknél persze nem újdonság, a Fizz Pro esetében pedig szerencsére roppant kézreeső, könnyen megtanulható és megszokható a használatuk. Az egyetlen probléma talán csak az, hogy néhol nem egyértelmű, hogy az FN1 vagy az FN2 vonatkozik-e az adott alternatív parancsra, de ez igazából gyorsan kitapasztalható. Maguk a billentyűk használat során abszolút kellemes élmény nyújtanak: lenyomásukkor puhák, csöndesen kattannak, és szükségtelen visszarúgás sem tapasztalható.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Redragon Fizz Pro mindent összevetve egy rendkívül kompakt, könnyed, sokoldalú darab praktikus és stílusus kialakítással, ami mérete ellenére semmit sem veszített funkcionalitásából. Játékra és munkára egyaránt jó választás lehet, nemcsak otthonra, hanem akár utazáshoz is. Körübelül 25 000 forintos árát abszolút megéri, különösen a hozzá járó apró extrákat is figyelembe véve.