• Lesz Portal- és Half-Life-film
  • A projektek készülnek
  • Ezt maga J.J. Abrams mondta
  • Ezen kívül fejlemény azonban még nincs

Ki emlékszik még arra, mikor 2013-ban, a DICE során a Valve nagyfőnöke, Gabe Newell és J.J. Abrams rendező egyszerre lépett fel a színpadra és jelentette be, hogy közös projekteken fognak dolgozik. Abban állapodtak meg, hogy Abrams játékötletét valósítja meg a cég, míg a Valve két, legismertebb sorozatából, a Portalból és a Half-Life-ból film lesz.

Nagyszerűen hangzik, csak egy bökkenő van: azóta alig hallottunk valamit a kollaborációról. Eddig egyedül egy játék sült ki a dologból, de még az sem nevezhető teljes értékű programnak, hiszen csak egy Team Fortress 2 játékmódról van szó, ami tavaly mutatkozott be.

A filmek terén még ennél is nagyobb a csönd, vagyis volt, egészen mostanáig. J.J. Abrams az IGN-nek adott interjújában mondta el, hogy a produkciók még mindig készülnek. „A munkálatok még tartanak. Már vannak írók, és mind a két történet fejlesztés alatt áll. De semmi érdekes fejleménnyel nem tudok szolgálni.”

Szóval, itt tartunk, három évvel a bejelentés után még mindig sehol sem tart a Portal- és a Half-Life-film -- talán maga a Half-Life név van elátkozva, hiszen egy bizonyos másik Gordon Freeman-projektre is várunk, méghozzá elég hosszú ideje már...